Witam! Średnio co drugie uruchomienie Windowsa 7 skutkuje u mnie komunikatem z nazwą jakiegoś pliku exe (za każdym razem innego) i komunikatem w dymku “Dysk uszkodzony”. Jak zaplanuje chkdska po uruchomieniu to wywala mi jakieś błędne wpisy i jest spokój. Jak wyskoczy mi ten błąd to nie mogę odpalić ani zainstalować niektórych aplikacji. Na tym dysku miałem wcześniej wersję RC tego systemu i nie doświadczałem podobnych błędów, jednak partycja po usunięciu wersji RC była dołączona do innej, a później (tj. tuż przed instalacją wersji finalnej) wydzielona na nowo, za pomocą Acronis Disk Director Suite, w czym upatruję źródło problemu. Biorąc pod uwagę fakt, że dysku nie wyjmuję, raczej rzadko narażam go na uszkodzenia (rzadko resetuję komputer), jak również to że błąd zgłasza jedynie W7, nie sądzę, aby dysk był faktycznie uszkodzony. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie jak mogę to sprawdzić (najlepiej bez zamrażania komputera dwudniowym gruntownym skanowaniem, ale jeśli to konieczne to trudno) i jakie kroki powinienem dalej podjąć. Posiadam dwa dyski, WD Caviar 160gb i Segate Baracuda 320GB, oba w standardzie ATA.
:o Tez tak kiedys miałem to samo.FORMAT
Naprawdę nie ma innej opcji? Windows Seven długo się instaluje, więc wolałbym tego uniknąć. Jeśli to niemożliwe, jakie jest prawdopodobieństwo, że po kolejnej instalacji nie wystąpi taki sam problem?