Komunikat: karta dźwiękowa realtek audio console nie jest obsługiwana

witam posiadam płytę główną asus PRIME B450-PLUS zainstalowałem wszystkie najnowsze sterowniki uruchamiam realtek audio console i jest napisane że te realtek audio console nie jest obsługiwane czy ktoś wie jak ten problem naprawić ?

Witam, czy Zainstalowałeś sterowniki z płyty głównej?
Chipset ,sterowniki audio

tak

Posiadasz Aktualna wersję 10 ?

mam wersję 6.0

Jaki Masz numer kompilacji :slight_smile:

a gdzie można to zobaczyć ?

Wszystkie ustawienia -----> System -----> informacje i w specyfikacji

gdzie się to znajduje ?

Zrób tak

Aby dowiedzieć się, która wersja systemu Windows jest zainstalowana na komputerze, naciśnij klawisz z logo systemu Windows + R , wpisz winver w polu Otwórz , a następnie wybierz opcję OK

wersja 1903 kompilacja 18362.295

sprawdzałeś ten poprzedni sterownik na str producenta miales czysta instalacje 10 czy update

czystą

Hej,

A jaką dokładnie wersję sterowników instalowałeś? Realtek R2.82? Wiem, że jedna z najnowszych wersji miała problem z panelem ustawień, ale coś pamiętam, że to chyba wersja R2.83 była. Jakby co, spróbuj z instalacją wersji R2.81.

Pozdrawiam,
Dimatheus

wersja to 6.0.1.8573

Czyli pewnie masz wersję R2.83. Zainstaluj zatem wersję R2.82 - to sterownik w wersji 6.0.1.8186. Na przykład pobierzesz go stąd:

Ja bym powiedział, że ostatnią dobrą może być 2.81 czy nawet 2.80.

Bety 2.83 chyba nikt na zachodzie nie testował czy naprawia problem z otwieraniem panelu realtek jak 2.81 / 2.82 były problematyczne.

Wiesz co, chyba faktycznie masz rację. Zerknąłem w drugim laptopie, na którym mam Windows-a 7, i tam sterownik z działającym panelem jest w wersji 6.0.1.8036, czyli z instalatora R2.81. Czyli taką wersję wypadałoby zainstalować.

dziękuję wam za pomoc wszystko działa już jak należy mam equalizer i działa świetnie

1 polubienie

To jeszcze oznacz post, który okazał się najbardziej pomocny w temacie. :slight_smile:

obraz

1 polubienie