Cześć, już opisuje mój problem. Otóż kilka chwil temu przeglądając stronę z anime( seriale ), wyskoczyła mi( jak na początku myślałem ) w odnośniku reklama, po czym wyskoczyło,że mam na komputerze wirusa,mam podać hasło i login,i skontaktować się z obsługą microsoftu a komputer jest zablokowany. Rzeczywiście, nie dało się tego normalnie wyłączyć, więc zresetowałem komputer, i wszystko wygląda, że jest ok. O co mogło chodzić? Windowsa mam oryginalnego więc sam nie wiem o co chodzi. Skanuje własnie programami antywirusowymi, po tym dam znać. To była ta strona www.shinden.pl, a teraz nawet nie działa.
PS: Jak mi to wyskoczyło, to pojawiła się normalnie strona internetowa w mozilli, oraz komunikat z hasłem i loginem.
#Edit
Przeskanowałem antywirusem i nic nie wykryło, więc mam sie nie martwić?
To znowu Ja,dostałem taki komunikat (otwiera się jakby strona w przeglądarce), i narrator/lektor po angielsku wspomina,że mój komputer wysłał im dane o tym,że posiadam niebezpieczny wirus na komputerze, i zostanie on zablokowany jeżeli się z nimi nie skontaktuje. I mam okienko gdzie moge wpisać login i hasło. Zauważyłem,że dzieje się to tylko gdy wchodzę na strone shinden.pl.Nie da się tego inaczej wyłączyć, zostaje restart komputera.