Komunikat o kształtowaniu obrazu SLI


(Joasia Wisniewska) #1

Po każdym uruchomieniu nowego kompa wyświetla mi się dziwny komunikat, którego nie można usunąć- tak twierdził pan, który go składał i zapewnił, że wszystko jest OK.

Komunikat

Kształtowanie obrazu SLI przez wiele PG zostało zmienione na kształtowanie przez niezależny PG ponieważ jedna z kart SLI została wyjęta. Kształtowanie obrazu SLI przez wiele PG wymaga co najmniej dwóch kart graficznych.

Według mnie nie powinno się to wyświetlać, coś mi nie pasuje... chociaż w tej kwestii jestem kompletną laiczką.

Dodam, że karta graficzna to GF 7300GS PX 128 DVI/TV BOX

Na dodatek po uruchomieniu kompa po standartowym "beep" przez około 3 sek. brzęczy sobie, nie wiem czy to ma coś wspólnego z wyżej opisanym przypadkiem. Fachowiec od składania też nie wie, twierdzi, że ten typ tak widocznie ma?!


(Michal Kolatek) #2

Komp ze sklepu?

Można to skasować:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic ... obrazu+sli

Wszystko dobrze dociśnięte? Jaki masz zasilacz? Podaj temp pracy proca, karty. Pojawia się w tym czasie jakiś komunikat tekstowy.

Podaj dokładne nazwy podzespołów.


(Joasia Wisniewska) #3

Ze skasowaniem tego muszę poczekać na pomoc fachowca, ale wielkie dzięki. Przeglądałam szukajką forum, a tego postu nie znalazłam.

A co do drugiego problemu, to wszystko dociśnięte, to jest wyraźny sygnał, nie drganie obudowy.

temp. procesora 33 st. C

temp. karty 40,2 st. C

nie pojawia się komunikat

podzespoły (mam nadzieje że o to chodzi):

AMD ATHLON 64 3200+ AM2 BOX

płyta GAGABYTE GA-M51GM-S3G AM2 N6100 SAT/VGA

DDR-2 512MB/533

dysk HDD WD WD1600JS 160 GB 8MB97200) SATA-300

dodam obudowę MUSTANG 1020A LCD PPFC400

o zasilaczu nie mam pojęcia, opakowanie mam gdzieś schowane :slight_smile:


(Pax555) #4

hmm może wentylator w zasilaczu zaciera tam o coś, tez tak kiedyś miałęm ale odkręciłęm wentyl i zakręciłem i już było wszystko ok


(Joasia Wisniewska) #5

muszę koniecznie dodać, że po poleceniu wyłącz komp i uruchom ponownie to nie brzęczy :roll:

dzisiaj wszystko było sprawdzane( włącznie z wentylatorem), odkręcane i dokręcane... ufff za chwile sama się zakręcę


(Michal Kolatek) #6

te Gigabyte pod AMD ostatnio są kiepskie.

Jaka firma? (jak nie będzie naklejki z firmą tych pamięci to masz no-name czyli tani badziew)

Podaj temp dysku prog HddTach do pobrania z vortalu dział diagnostyka (te dysk często się mocno grzeją)

Mustang bardzo beznadziejny zasilacz.

Ja na Twoim miejscu oddał bym ten komputer bo sprzedali Ci jedne z gorszych części, przed zakupem było trzeba spytać na forum co kupić i gdzie kupić, wtedy byś nie miała żadnych problemów z kompem.


(Joasia Wisniewska) #7

Cóż kompa raczej nie oddam, bo to prezent jaki dostała córka na 12- ste urodziny. Nie miałam więc wpływu na "skład" kompa, a dla niej to wystarczy. Mam jeszcze 2 inne i na razie nie narzekam. W sumie pierwszy raz proszę o pomoc, a to wynika niestety z mojej niewiedzy. I okazuje się, że pomogłeś/aś mi z tym komunikatem.