Witam, posiadam Call of Duty 4 i najnowszego Modern Warfare i w obu ten sam problem. Instaluję i jak chcę włączyć multi to komunikat “Program iw3mp.exe przestal dzialac.” Mam oryginalne wersje gry. Single tak samo nie działa, podobno może rozwiązać problem podpięcie słuchawek/mikrofonu ale u mnie to nic nie daje.
Minimalne wymagania sprzętowe gry Call fo Duty Modern Warfare 3:
System operacyjny: Windows XP / Windows Vista / Windows 7
Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 lub AMD Phenom™ X3 8750 lub lepszy
Pamięć: 16 GB wolnej przestrzeni dyskowej
Pamięć operacyjna: 2GB RAM
Karta graficzna: obsługująca Shader 3.0 lub nowszy / NVIDIA GeForce 8600GT / ATI Radeon X1950 lub lepsza z minimum 256 MB pamięci
Karta dźwiękowa: zgodna z DirectX 9.0c lub nowszym.
Optymalne wymagania sprzętowe dla Call of Duty Modern Warfare 3:
System operacyjny: Microsoft Windows 7, Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows XP
Procesor: Intel Core 2 Duo, 2.8 GHz
Pamięć operacyjna: 4 GB
Karta graficzna: nVidia GeForce 8800 / ATI Radeon HD 3800, 512 MB
Wolne miejsce: 12 GB
DirectX 9.0
Teraz:
1.Sprawdź czy Twój komputer spełnia w/w wymagania.
2.Sprawdź czy posiadasz najnowsze sterowniki do karty graficznej.
3.Sprawdź czy posiadasz najnowsze biblioteki DirectX.
Jeżeli tak to musi działać chyba, że?
Za odpalenie gry odpowiada właśnie plik, iw3mp.exe a przestaje on działać gdy gra jest piratem :evil:
Angus1989 ,
Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.
Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.
Kompa kupiłem miesiąc temu, sprzęt jest aż za dobry, direct 11, windows 7, sterowniki też zaktualizowane, gry sa oryginalne i działają na innych (słabszych) kompach
podpinałem i nic
a co do tego linku to nie mogę włączyć tego mixu bo mam go na szaro
Nie da się go kliknąć prawym myszki ?
Pokaż zrzut ekranu z Dźwięk > Nagrywanie.
Sterowniki do karty dźwiękowej masz zainstalowane ? Jaka to karta ?
A nie już mam tego mixa, nie wiem czemu mi go wczesniej nie wykrywalo jak szukalem.
Realtek High Definition Audio, sterownik 6.0.1.6449
Najnowszy to chyba 6.0.1.5898
Włączyłeś i bez zmian ?
Skąd masz stery realteka ? Z ich stronki, czy ze strony producenta mobo ? <-podaj jeszcze model mobo.
MOBO:MSI 760GM-P23 (FX)
Stery już miałem zainstalowane, ale chciałem uaktualnić i było napisane, że to jest najnowsza wersja.
Włączyłem mixa ale czy z mikrofonem czy bez ciągle to samo.
Podgląd zdarzeń > Dziennik systemu > Aplikacja > Znajdź zdarzenie z crascha COD > dwóklikiem otwórz > skopiuj i wklej treść.
Z przykrością – a właściwie to z niewyobrażalnym zdumieniem zobaczyłem, że omawiany problem wyskoczył również u mnie :o
Najpierw wyskoczył komunikat o błędzie bibliotek DireX :o – sprawdziłem – DireX w 100% sprawny.
Kolejny komunikat to: Program iw3mp.exe przestał działać :o
Ponownie zainstalowałem najnowsze sterowniki Nividi 285.58 WHQL i problem przestał być aktuakny.
Co ciekawe?
Takie zdarzenie miało miejsce w chwili, gdy „padła” wyszukiwarka serwerów z gry? (nie pokazywała żadnych serwerów oprócz tych w ulubionych).
Tak czy inaczej taki błąd gry nie powinien naruszyć struktury sterowników. Niemożliwe? A jednak…