Komunikat " Solve a problem with your power menagment system

Witam

Posiadam system Windows 7 Ultimate 64 bit. Dzisiaj wyświetlił mi się komunikat " Splbe a problem with your power menagment system" . Nie wiem co mam zrobić aby naprawić ten problem

Proszę o pomoc pozdrawiam

Mógłbyś dać screena tego komunikatu?

111png_xnxaena.png

A co się pokazuje jak klikniesz na ten komunikat? Po mojemu coś centrum zabezpieczeń ześwirowało i poazuje taki komunikat, zamiast informacji, że kopia zapasowa jest nieskonfigurowana… Widzę, że masz zainstalowany Anty Malware, więc przeskanuj nim system profilaktycznie, bo są takie infkecje, które wyświetlają takie komunikaty i aby rozwiązać problem należy wypupić licencję, co oczywiście jest fake’m i chodzi tylko o wyłudzenie kasy od frajerów - dokładnie na podobnej zasadzie jak wirus UKASH… W sumie to takie trochę dziwne mi się wydaje, że polski Windows wywala komunikaty po angielsku, więc tak mi się wydaje, że to jest fake wywołany przez jakieś złośliwe oprogramowanie - tym bardziej, że to dzisiaj się dopiero pojawiło…

O kopi jest poniżej a gdy kliknąłem an ten komunikat przekierował mnie do instalacji jakiegoś program producenta mojego laptopa ściągnąłem ale nie zainstalowałem tego programu. MBAM przeskanowałem już wcześniej i nic nie wykrył

a może podałbyś tego linka lub nazwę programu

na moje oko jakiś sterownik czy coś od laptopa chce aby zainstalować jakiś program do lepszej kontroli nad planami zasilania np częstotliwość procesora od naładowania czy coś takiego

Chcę się zainstalowć Lenovo Power Manager Energy Cut

Dodane 13.11.2012 (Wt) 21:32

A zawsze Przy instalowaniu systemu instalowałem program Lenovo Energy Menagment który z resztą teraz też mam zainstalowany i nie wiem o co chodzi

a system oryginalny?

Tak

daj logi OTL i pełny skan Malwarebytes