Czasami jak wchodzę na stronę google to pojawia się komunikat
Ta strona jest wyświetlana, gdy Google wykryje w sposób automatyczny takie żądania pochodzące z Twojej sieci komputerowej, które mogą być sprzeczne z Warunkami korzystania z usługi. Blokada wygaśnie wkrótce po ustaniu tych żądań.
I to się dziej czasami od dzisiaj to mam dodam, że wczoraj odblokowałem port 22 u mnie na routerze bo nie dało się zalogować przez ssh.
Spróbuj jeszcze dodać jakiś plik z dysku do skanowania na tej stronie: https://www.virustotal.com/pl/
Gdy tam będzie komunikat, że coś wykryto, to zastosuj roguekiller i potem FRST - logi.
Podałeś plik Visual C++ Redist Installer V51.exe, a najwięcej komentarzy pod programami (oprócz DP) - jest na majorgeeks z programami.
Zwykle trzeba uważać na pobierane programy, - to podstawa bezpieczeństwa.
Ale to nie może być przez ten program ja go ściągałem 19-04-2017 roku, a potem instalowałem 20-04-2017 roku i dopiero dzisiaj mam problemy z google, a kilak razy od daty 20-04-2017 przeskanowałem sobie dysk programem roguekiller .
Za pochopne wnioski widać wyciągasz, przeskanowałeś byle co i nie potrzebnie mówiłeś że w pliku wykryto potencjalne zagrożenie dla V C++ (analiza behawioralna pliku), raczej chodziło czy strona VirusTotal pokaże podobny komunikat - bo należy do Google teraz.