Nie pamiętam, czy WTW miał opcję importu wiadomości z Tlena, ale mogę śmiało polecić jako szybki i “lekki” komunikator - ostatnio dodano też obsługę Skype. AQQ zmierza w stronę GG pod względem przeładowania zbędnymi wodotryskami, ale przynajmniej da się większość skonfigurować lub usunąć.
Co do obsługi poczty tlena bezpośrednio w komunikatorze to będzie problem. Reszta funkcji będzie spełniona ale programu z obsługą poczty raczej nie znajdziesz.
Jeśli dobrze pamiętam do obsługi poczty w programie była jakaś wtyczka, aczkolwiek nawet w TLENie tego nie używałem więc głowy za istnienie takowej nie położę.
Komunikator? WTW…
Chyba, że zależy Ci na skórkach, emotkach, dźwiękach itp, to wtedy AQQ
Ja używam AQQ i jestem zadowolony. Kiedyś uznałem, że aqq warto zmienić na inny pod pasował mi wtw ale po jakiś 2 tygodniach przerzuciłem się z powrotem na aqq. Dla mnie to najlepszy komunikator, nieważne kto co mówi.
Ja polecam Ci Mirande. Fakt, trzeba przy niej trochę pobawić się, bądź skorzystać z gotowych paczek. Jakiś rok temu skonfigurowałem ją pod siebie i od tego czasu niczego nie muszę ruszać, jedynie aktualizacje rdzenia, ale to normalne. Sam robiłem paczki, niedługo do tego wrócę i zaktualizuje swoją, na początek polecam:
A co wymagasz od komunikatora? WTW to super multikomunikator, posiada wszystkie najpotrzebniejsze funkcje (ostatnio nawet wprowadzoną obsługę Skype), a dzięki dodatkowym wtyczkom może to być niezwykle funkcjonalny program.
Chcę zaimportowac swoje archiwum z Tlena do nowego komunikatora
Wyświetlanie obrazków w oknie rozmowy z linków jak we wtyczce TlenImage do Tlena
no i przesyłanie screenshotów i obrazków
Te funkcje mi są niezbędne ale przedewszystkim przyzwyczailem sie do otwierania poczty w komunikatorze i chcę to zachować mam kilka kont e-mail Thunderbirda do ich obslugi ale w przypadku poczty Tlenowej która używam do rejestracji itp przyzwyczaiłęm się, że powiadomienia mam z komunikatora i szybko wchodzę na poczte w samym komunikatorze.
Tej funkcji niestety nigdzie nie można znaleźć
Tlen 6 jest za stary nie obsluguje wysokich numerów GG i nikt go nie aktualizuje, w nic się nie wzbogaca
Przydałoby się coś nowego chociaż dzisiaj komunikatory nie wywołują takiego zamieszania jak kiedyś gdy każdy się podniecał nową wersję tlena czy gg i info o tym było na każdym serwisie.
Sam prowadziłem kiedyś jeden z portali o komunikatorach to wiem jakie to miało znaczenie kiedyś