Komuter do 1500 zł

Chce kupic komputer do 1500 zł moze byc minimalne przekrocznie.Kolega o nicku tomawaw doradził mnie aby kupic taki komputer

Płyta głowna Abit An-Am2 - 279 zl

Pamięć DDR2 1GB PC6400 800MHz Goodram GR800D264L5/1G - 143 zl

AMD Athlon 64 X2 4200+ BOX (Socket AM2) - cena - 305 zl

Samsung SpinPoint P80SD 160 GB (SATA II, 8MB cache, NCQ) - 185 zl

Zasilacz - Zasilacz Amacrox Warrior 450W AX450-PNF - 179 zl 

karta grafiki -[PCIE] Karta GeForce 8600GT Palit 256MB 128b Sonic NE/860TS+T321 - 455 zl

całość - 1546 zł

Macie jakies inne propozycje badz uwagi czy ten sprzet jest odpowiedni dla gracza o duzych wymaganiach to prosze sie wypowiadac.

A czy będziesz kręcił bo jeśli tak to bierz C2D.

DFI Infinity

A-data

AMD Athlon X2 3600+ Brisbane (65nm)

Dobry i cichy ale lepiej Western Digital (cichszy i wydajniejszy) czyt. test dysków 320GB

Dobry

Galaxy 7900GS lub Radek 1950PRO ale jak chcesz to DX10 to bierz go i rób Vmody i kręć

Można słabszego procka, chyba że boisz się kręcić :), no ale oczywiście Athlona X2.

Chce taki aby mozna było podkrecic ale jak najmniej wydac.

Moim zdanie C2D w zestawie do 1500zł to nie za dobry pomysł, raz ze trzeba było kupić juz droższa płytę głowną, drugi raz że by zapłacił wiecej za procka.

Nie twierdze że AMD jest lepsze od Intela ale jak na platformę do 1500zł to AMD.

To bierz tego co ja ci poleciłem jest z prockiem 65nm i ma on bdb O/C no i jest tani

no dokladnie, ale 4000+ już aż żal nie brać, chodzi bodajże już po 250 zł :slight_smile: Oczywiscie Brisbane.

Czyli wprowadze zmiany które zaproponował tomawaw i craker9 dotyczaca procka.A macie jeszcze jakies propozycje dotyczaca reszty sprzetu??

Obudowa zostaje stara jak cos :smiley:

Już WD nie jest taki dobry od kiedy seagate wprowadził dysk 320GB na jednym talerzu ;]

7200.10 :?:

Bo on jest 2 - talerzowy

Proszę

klik

Tylko że to jest 250Gb a są jeszcze 320Gb na 1 talerzu

rafal92

Aaaaa…

To są te… :stuck_out_tongue:

Mi się pomyliło to to ja wiem… :wink:

ja mam niby 1 talerzowy dysk SG co nie przeszkadza mu być notorycznie o 2 stopnie cieplejszym od mojego starego już WD.

Ja mam samsunga SP1213N i według czujnika ma teraz 18 stopni w otoczeniu mającym około 30 stopni, chyba przekłamuje czujnik :stuck_out_tongue:

na starych już nie potrzebnych nam dyskach twardych zjedzmy se obiad na jego talerzu :mrgreen:

zdecydowanie no chyba że trzymasz dysk w akwarium :shock:

dobra widze ze te rozmowy przerodziły sie w dyskusje nie wnoszace nic do tematu.ADMIN prosze zamknac ten temat.Dziekuje za pomoc craker9 -owi i tomawaw -i :smiley: