Komuter nie uruchamia się

Witam

Mam problem z uruchamianiem komputera.

Jakiś czas temu padła mi płyta i wymieniłem na inna i od tego momentu mam problemu z uruchamianiem. Komputer po włączeniu zasilania nie chce się uruchomić, wiatraczki pracują, dysk się uruchamia (wiruje), ale nie uruchamia się system, ani procedura POST. Dopiero po dłuższym czasie naciskania przycisku włącz/wyłącz na obudowie, udaje się go uruchomić. Po restarcie lub przy próbie ponownego uruchomienia sytuacja się powtarza.

Wyjęcie karty grafiki nie powoduje zmian.

Wyjęcie pamięci RAM powoduje że płyta ożywa i słuchać sygnały dźwiękowe informujące o braku pamięci RAM. Posiadam 3 różna kości pamięci RAM i na każdej (razem i osobno) sytuacja jest ta sama.

Wersja BIOSu jest aktualna.

Może ktoś wie co może być problemem i jak sobie z tym poradzić? (oprócz wymiany płyty głównej :))

a próbowałeś odpalić komp na jednej kości pamięci?

i czy masz ew. możliwość stestowania swojego komputera na innym ramie?

ja właśnie podejrzewałbym tu przede wszystkim pamięć.

Jak napisałem wcześniej mam 3 różne kości pamięci i na każdej jest to samo.

BIOS się uruchamia,widać go na ekranie?

Miałem ten sam problem tydzień temu.Wystarczyło że odłączyłem wszystkie kable i podłączyłem jeszcze raz,komputer jakiegoś focha mi strzelił.

Wymij baterię BIOSu na jakieś 10min i włóż z powrotem.

BIOSu nie widać, czarny ekran. Wyjmowanie baterii nie pomogło, przywracania ustawień producenta tez nie. Rozkładanie i składanie również nic nie dało.