Rano było, po obiedzie było, a teraz jest nic
Wygasa piątek, 24 września 2021
Mnie także Kaspersky zablokował dostęp do forum, nieważny certyfikat…
działa
Działa, na dodatek już w aktualnej wersji.
Podejrzewam więc, że coś w czasie aktualizacji poszło nie tak. Ale, jak widać, już jest ok.
Popsuł się priv w pop-upie:
A od kilku dni co wejdę na forum to generują się przeciążenia:
Ze względu na ekstremalne obciążenie jest to tymczasowo pokazywane wszystkim, tak jak zobaczy to gość.
Ja mam stale „straszne"przeciążenia” i tak mi lata „ciężko”, jak hurrican.
Co ciężkiego, to blokuję przecież Albo dać mi medal, że taki dobry jestem dla tego forumsia że miód malina
Popsuł się już 13 sierpnia. Pisałem o tym na PW do @Docent właśnie wtedy i od tego czasu tak jest. To jest jakiś plug-in, który jest popsuty chyba.
Nie znam tego tekstu, ale u mnie często po prostu nie da się sensownie przeglądać forum w kilku zakładkach, bo forum generuje spore obciążenie. To znaczy dla mnie generowało, bo umiem (umiemy) sobie z tym poradzić, no ale faktycznie coś jest na rzeczy.
Pozwoliłem sobie zmienić tytuł wątku, bo dyskusja rozwinęła się również na aktualizację silnika forum tego samego dnia i pewne problemy z tym związane.
Ale ja mam otwarte tylko w jednej karcie i czasem wyskakuje:
Slow down, your IP generate big overload
zamiast forum, wtedy niby pomaga VPN - ale to już sugeruje że forum chyba atakują jakieś boty oparte o internet mobilny T-Mobile…
To wyślij coś do Radka (nie Kotarskiego na YT) i z tego małego pop-upa, odczytaj odpowiedź również z małego pop-upa.
A są takie goowienka, jak skrypty service worker, czy service docker
A zresztą dlatego mi lekko:
Niektóre sprawy trzeba niestety - samemu blokować. Piszę, śmigam po forumowemu i tyla. Lekki mam onet, interia, wp, dobreprogramy i forum razem i wszędzie, ale cierpliwie dochodzi się do celu.
Ten temat został automatycznie zamknięty 180 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.