Wynajmuje mieszkanie, w ktorym podpiety jest Internet z UPC. Niestety wczoraj wspollokator zresetowal router i net zniknal LAN normalnie dziala tylko nie wiem co mam pozmieniac, zeby router udostepnial Internet Jesli ktos potrafi konfigurowac Canyony prosze bardzo o pomoc!
Ps. Nie znam sie na tym za bardzo, ale podam dodatkowe info. Ze sciany wychodzi okragly kabelek, ktory podlaczony jest do czegos w rodzaju switcha, a z tego czegos dopiero biegnie zwykla skretka do routera (Canyon). Router w LANie ustawiony jest na DHCP.
Wolalbym rozwiazanie pewne, poniewaz tak jak juz napisalem modem (nie chcialem go zle nazwac, bo by sie tez obrazil jak router ) dziala bez problemow i nie chailbym, zeby mnie sasiadka przybila za uszy do sciany za to ze po resecie modemu net juz totalnie zniknal… Tylko trza jakos ten zdradziecki router ustawic…
Nie rob ze mnie blondynki W instrukcji niby jest, ale wlasnie probuje podkreslic, ze to nie jest problem typowy (czyt. ja czytac instrukcje i robic co tam pisac ale mechaniczny potwor nie dzialac dobrze)
A fachowiec wezwany tyle ze ostatnio “jest troche zajety” co nie wrozy szybkiego przybycia…
A juz tak BTW to wlasnie do takich celow ktos stworzyl fora…