Konfiguracja Clienta AP

Witam, mam problem z konfiguracja routera Tp-link MR3420.

Otóż posiadam internet radiowy, który po domu rozsyłam przez router TL-WR340G.

Chciałbym teraz podłączyć drugi komputer który nie ma karty sieci bezprzewodowej do internetu. Oczywiście router Tp-link MR3420 miałby stać przy komputerze i łączyć się z nim przez kabel.

W jaki sposób mogę to zrobić o ile oczywiście jest to możliwe?

Drugi router ustawić w tryb WDS, i oba połączyć siecią WiFi, czyli drugim połączyć sie z pierwszym, po ustanowieniu połączenia

na gniazdach RJ-45 powinien sie pojawić internet 8)

No tak zaznaczam WDS Bridging, router znajduje moja siec wifi, klikam połącz, wpisuje hasło i internetu brak. Czy na routerze WR340g muszę zmienić jakieś ustawienia żeby się połączyć ?

Wejdz na pierwszy router, zobacz czy został wykryty drugi router jako urządzenie.

Dobrze zebyś miał automatycznie pobierane IP w komputerze

Jak wchodzę na router rozsyłający siec w zakładce wireless statistic mam MAC adres drugiego routera, na liście jest tez mój laptop i różnica jest taka ze laptop ma status WPA2-PSK, a drugi router AP-UP.

Na drugim komputerze we właściwościach połączenia lokalnego mam IP automatyczne.

=====

edit:

W sumie to na liscie mam 4 pozycje 2 x WPA2-PSK i 2 x AP-UP.

Jeśli łączysz routery w trybie WDS, to każdy z routerów powinien działać na tym samym kanale, w pierwszym ustawiasz MAC drugiego AP, a w drugim pierwszego.

Dziękuje wszystkim za pomoc, musiałem jeszcze wpisać ręcznie IP w drugim komputerze i teraz już wszystko śmiga.