Witam,mam następujący problem:
Nazwa dla domeny nie może być pusta. Używasz albo @, albo podajesz nazwę domeny z kropką na końcu. Dla poczty ustawiasz domenę (tego Ci brakuje), a dla subdomeny ustawiasz rekord A (zdecyduje się czy to ma być poczta, czy mail). Jeśli subdomena poczta jest dla rekordu MX, to subdomena dla mail, to domyślam się dla webmaila? Jeśli tak, to zrób na odwrót - dla serwer poczty ustaw mail, a dla webmaila poczta.
NSów tu nie ustawiasz, jeśli domenę masz u innego rejestratora, chyba że NSy wykorzystujesz dla innej domeny, którą masz na własnym serwerze DNS. W dot.tk wskazujesz NSy serwera, na którym masz rekordy, chyba że dot.tk pozwala na ustawienie glue record.
PS iRedMail o ile dla laika to fajna sprawa, o tyle jeśli posypie Ci się serwer poczty, to nie będziesz wiedział jak to ogarnąć. Niestety z gotowcami tak jest. Proponuję postawić ręcznie postfiksa i dovecot z obsługą MySQL i postfix adminem oraz roundcube.
Ustawiam adres domeny z kropką na końcu,ale pod dodaniu pole robi się puste (taka chyba specyfika tego panelu)
Pokaż ten panel, bo go na oczy nie widziałem. Jak korzystałem z tk, to wtedy oferowali (chyba) tylko aliasy.