Jak skonfigurować IE7 w tym systemie,aby nie wyskakiwały ciągle okienka czy otworzyć daną stronę i strony wyświetlały się poprawnie tzn. nie blokowało np. animacji.
-
Uruchamianie przeglądarki internetowej w celu łączenia się ze światem zewnętrznym to średnio dobry pomysł. Więcej - to głupi pomysł i może narazić cały serwer na niebezpieczeństwo ataku. Systemy serwerowe nie są przeznaczone do surfowania po necie, używania pakietów biurowych itp, itd.
-
Zajrzyj do polis systemowych dotyczących Internet Explorera oraz do ustawień stref bezpieczeństwa IE
-
Stare ale czasami może się przydać -> http://www.msfn.org/win2k3/
Nie nie,ja nie mam serwera pobrałem tylko testową wersję tego Windowsa i chciałbym na nim trochę na podziałać.
Heh… najwyraźniej nie załapałeś ironii w moim poprzednim poście :). Domyślam się przecież, że zdobyłeś skądś tego 2008 i że chcesz go używać w domu, do typowo domowych zadań. I nadal podtrzymuję, że instalując serwerowy system “żeby sobie na nim podziałać” trzeba mieć świadomość pewnych ograniczeń. Czyli - nie działają albo działają ledwo, ledwo multimedia i gry, dostęp do (potencjalnie niebezpiecznego) internetu dla logującego się interaktywnie, bezpośrednio do pulpitu użytkownika jest mocno ograniczony - ze względów bezpieczeństwa właśnie.
W każdym razie, możesz powyłączać domyślne ustawienia. Spróbuj tego co napisałem wcześniej.
Oczywiście wszystko legalnie klik,tylko jak jest tyle ograniczeń to sam niewiem czy “zabawa” w ten system ma sens,spróbuje porad z Twojego linka o ile zadziałają chociaż próbowałem uruchomić kilka gier i działały bez zmiany żadnych ustawień.