Konfiguracja IE7 w Windows Serwer 2008 RC0

Jak skonfigurować IE7 w tym systemie,aby nie wyskakiwały ciągle okienka czy otworzyć daną stronę i strony wyświetlały się poprawnie tzn. nie blokowało np. animacji.

1. Uruchamianie przeglądarki internetowej w celu łączenia się ze światem zewnętrznym to średnio dobry pomysł. Więcej - to głupi pomysł i może narazić cały serwer na niebezpieczeństwo ataku. Systemy serwerowe nie są przeznaczone do surfowania po necie, używania pakietów biurowych itp, itd.

2. Zajrzyj do polis systemowych dotyczących Internet Explorera oraz do ustawień stref bezpieczeństwa IE

3. Stare ale czasami może się przydać -> http://www.msfn.org/win2k3/

Nie nie,ja nie mam serwera pobrałem tylko testową wersję tego Windowsa i chciałbym na nim trochę na podziałać.

Heh… najwyraźniej nie załapałeś ironii w moim poprzednim poście :). Domyślam się przecież, że zdobyłeś skądś tego 2008 i że chcesz go używać w domu, do typowo domowych zadań. I nadal podtrzymuję, że instalując serwerowy system “żeby sobie na nim podziałać” trzeba mieć świadomość pewnych ograniczeń. Czyli - nie działają albo działają ledwo, ledwo multimedia i gry, dostęp do (potencjalnie niebezpiecznego) internetu dla logującego się interaktywnie, bezpośrednio do pulpitu użytkownika jest mocno ograniczony - ze względów bezpieczeństwa właśnie.

W każdym razie, możesz powyłączać domyślne ustawienia. Spróbuj tego co napisałem wcześniej.

Oczywiście wszystko legalnie klik,tylko jak jest tyle ograniczeń to sam niewiem czy “zabawa” w ten system ma sens,spróbuje porad z Twojego linka o ile zadziałają chociaż próbowałem uruchomić kilka gier i działały bez zmiany żadnych ustawień.