Konfiguracja karty sieciowej w laptopie dell

Witam, posiadam laptopa DELL(model nie wiem jaki, jeśli poda mi ktoś informacje jak to spr. to podam), problem jest w tym że w laptopie nie mogę skonfigurować sieci WiFi. Było oprogramowanie zainstalowane na tym komputerze z firmy DELL odpowiedzialne za łączność WiFi, jednakże “gryzło” się one z oprogramowaniem sieciowym ( gdy jeden program się połączył to drugi go rozłączał i się sam łączył i tak na okrągło). Postanowiłem odinstalować to. Podczas odinstalowywania oprogramowanie systemowe znalazło sieć i się laptop połączył jednak gdy odinstalowywanie dobiegło końca nie mogłem już wyszukiwać sieci będących w zasięgu). Próbowałem znaleźć jakieś sterowniki do karty sieciowej, ale poszukiwanie zakończyło się na etapie podawania modelu karty. Sprawdzając karty sieciowe przez program EVEREST znaleziono mi takie nazwy jak: GlobeTrotter GI1505 i Boardcom NetXtreme 57xx. Moje pytanie brzmi co muszę zrobić/zainstalować aby działało to poprawnie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam, nerus999.

Musisz jednak podać model laptopa. Powinien być na naklejce pod spodem laptopa. Sprawdź też, czy i gdzie są pytajniki lub wykrzykniki w systemowym Menadżerze Urządzeń oraz podaj jaki to system.

Jaki model dokładnie nie pisze ale to jest prawdopodobnie: pp18l. Pytajnik jest przy Kontroler sieci, oraz wykrzyknik przy nazwie karty. Powoli chyba doszedłem co jest. Pobrałem kilka sterowników do tej karty i nie działają.

Dodane 18.06.2012 (Pn) 20:11

odświeżam