Witam. Przez przypadek zresetowałam sieć wifi. Żadno urządzenie w domu nie ma Internetu. Co mogę zrobić aby Internet działał? Proszę o szybką informację! Zależy mi na tym aby dzis to naprawić, ponieważ firma z której mam router nie jest już czynna, a muszę załatwić bardzo ważną sprawę.pozdrawiam
Musisz połączyć się kablem z routerem, na jego spodzie odczytać adres (prawdopodobnie 192.168.0.1, albo 192.168.1.1), wpisać go przeglądarkę internetową i ustawić taką samą nazwę sieci wifi i hasło, jakie miałaś
ps.
Domyślny login i hasło administratora prawdopodobnie też znajdziesz na etykiecie routera, jeśli nie to próbuj kombinację admin admin
A czy jest możliwość np. Podłączyć router z komputera do telefonu?Jak na złość kilka dni temu spalił mi się monitor.;( I nie wiem co zrobic , wpisałem hasło I nazwę użytkownika ,zalogowalam sie , aczkolwiek pojawia mi się, ze kabel nie jest podłączony. I nie da rady skonfigurowac
Podłacz do TV komputer. Pewnie masz laptopa to kabelek lan do laptopa i można konfigurować. Jak nie znasz się to szybko z flaszką do syna sąsiada i ci to zrobi
Dodam tylko, bo może to nie być oczywiste, że router możesz przenieść w dowolne miejsce i podłączyć do dowolnego komputera. Nie musi być podpięty do internetu na czas konfiguracji.
Dziękuje:) Jeszcze się trochę pomęczę, a jak nie pójdzie po mojej myśli , wezwę pomoc:)