Konfiguracja sieci (dwóch) do pracy z drukarką

Dzień dobry,

mam problem z konfiguracją sieci w moim domu/biurze do pracy z drukarką.
Do domu przychodzi światłowód, który podłączony jest do modemu. Modem jest podłączony kablem LAN do portu WAN Routera A (zwykły tp link) do routera A podpięty jest w port LAN komputer znajdujący się w budynku obok (biuro), drukarka jest podłączona poprzez WiFi do Routera A oraz kablem LAN z Routera A (port LAN) do sieci mesh port WAN (Tenda Nova MW3) .
Sieć działa prawidłowo (nie mam z nią problemu). Jednak nie wiem jak ją skonfigurować, aby móc drukować jednocześnie z komputera z biura i komputerów, które są podpięte do sieci mesh. W tej chwili komputery z sieci mesh nie widzą drukarki.
Router A jest na piętrze, gdzie znajduję się drukarka i tam tworzy mi również sieć WiFi, biuro znajduje się w osobnym budynku z jednym komputerem podpiętym kablem LAN do Routera A. Sieć mesh znajduję się na parterze tworząc sieć domową.

Dziękuje bardzo za udzielone odpowiedzi.

Nie worm, czy nie będziesz musial pokombinować z usługą serwera wydruku. Mozna tez podlaczyc wszystko do Mesh od Tenda i zrovic jedną dwie.

A jak masz przydzieloną adresację?
Czy sieć mesh (tendy nigdy na żywo nie widziałem) może pracować w trybie „access point”?

Kiedyś „access point” ustawiłem kiedyś w jakimś ruterze który przez chwilę u mnie odizolował sieć wifi od głównego routera, nie tworzył sobie oddzielnej sieci tylko adresacją dociągał z pierwszego i wsio działało jak należy. Z drugiej strony, musiałbym to sprawdzić, ale może wystarczyłoby bramę i dnsy dociągać z tego routera gdzie jest jeden komp podpięty lanem?

U mnie Tenda dociąga sobie adresację od innych węzłów i wsio. Nie tworzy osobnych sieci.