KONFIGURACJA SWITCHA PLANET PLANET (SW-802) SWITCH 8 portów


(Orbitek29) #1

POTRZEBUJE INSTRUKCJI JAK SKONFIGUROWAC SWITCHA PLANET (SW-802) SWITCH 8 portów 10/100Mbps

CHODZI MI O INSTRUKCJE KROK PO KROKU. SIEC LAN 1 KOMP (SERWER) CAŁY CZAS WŁACZONY 2 KOMP ZALEŻNY OD SERWERA.


(Goldenkeylogger) #2

Po pierwsze to jest krzyk

Po drugie od czego jest instrukcja

:szukaj!!: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Kon ... witcha&lr=

:szukaj!!: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=Jak ... witcha&lr=


(Orbitek29) #3

na googlach szukałem jak bym znalazł to bym nie pisał


(pysiu) #4

http://www.planet.pl/ a wystarczyło wejść na strone producenta

http://www.planet.pl/produkty/przelaczn ... net/sw_802 i juz wszystko jest :wink:


(Orbitek29) #5

podłaczyłem wszystko kompy sie widza w siecie ale na drugim kompie nie ma netu, zrobiłem wszystko ze wskazówkami ale nie wiem dlaczego nie przesyła na drugi komp


(fiesta) #6

podłącz wtyczkę RJ45 od tego działającego do tego gniazda co jest podpięty ten nie działający to się przekonasz że nie jest to wina switcha (a tak jest na 80%) tylko złego skonfigurowania sieci na niedziałającym kompie. Sprawdź czy zapora ognowa nie blokuje Ci połączenia.


(Orbitek29) #7

Sytuacja wyglada tak. Na połaczeniu neostrady dałem udostepniaj połaczenia sieciowa. Konfiguracja przeprowadzona prawidłowa. Końcówki zostały prawidłowo zaciskane. Na porcie 1 switcha podłaczyłem kablem karte sieciową komp 1. Przypisałem ip 192.168.0.1 maska podsieci 255.255.255.0 . Komp 2 ip 192.168.0.2 . skonfigurowałem grupe roboczą. Udostepniłem na kazdym kompie drukarki i pliki. Kompy sie widzą w otoczeniu sieciowym nazwajem i pingują. Tylko nie wiem dlaczego na kompie 2 nie ma internetu. wydaje mi sie że wszystko jest dobrze skonfigurowane. Jedynie firewall XP może bruździć, bo na 2 kompach mam jeszcze Kaspersky Internet Security. Jedynie chyba to że sie firewalle gryzą. Co jeszcze mozna zrobic


(Kizeweter) #8

Mozna jeszcze wpisać adres DNS.


(Orbitek29) #9

Podaj jaki ok Z góry dzieki