Konfiguracja utorrent dla radiówki 300 kb/s


(Bardock9) #1

Wiem, podobnych tematów była masa, ale mój problem jest indywidualny bo mało kto ma takiego neta jak ja i nie mogę znaleźć dobrej konfiguracji.

Proszę was zatem o podanie jak najlepszej bo mam ustawione tak

A pobiera średnio parę kb/s :confused: Coś tu nie tak, powinno iść około 40...

A więc błagam, pomóżcie mi, podpowiedzcie coś i nie zamykajcie tego tematu bo sam sobie nie poradzę...

Aha, i jeszcze jedno.Jaki port ustawić?


(Maciej654) #2

prędkość pobierania zależy od ilosci seedów im więcej tym lepiej


(Bolo92) #3

Przekierowane porty ?

np. ja eMule mogę mieć dostępnych źródeł ok. 600 na plik czy jakoś tak w wyszukiwarce znajduje po 5tyśięcy ludzi. Podłączam się z LOW ID, nic nie ściągam. HIGH ID to pare plików dużo źródeł w minute mam praktycznie transwer granice 200-250KB/s czyli całe łącze bo mam 2mb/s


(Tomasz206) #4

Pokaz jakie masz IP. Jak masz takie 192.168.x.x to za duzo nie zdzialasz bo to jest ip sieci prywatnej i za natem wiec wszystkie kompy podlaczone w tej sieci widoczne sa z internetu jako jeden adres ip. Mozna poprosic dostawce o przekierowanie portow(sorki za pomylke) ale na 100% tego nie zrobi.


(Bolo92) #5

Ło matko...

Jak się łączy do serwera w tym wypadku trackera czy co tam w torencie występuje to widać IP zewnętrzne...

192.168.x.x to nie tylko to są adresy z puli prywatnych adresów...

można sobie wymyślić różne kombinację np. 10.10.10.1. lub 172.x.x.x

I nie przekierowanie kompów tylko portów, ale cały zakres 1-65535. Poproś, jeżeli nie masz czy by Ci nie przekierował po jednym z TCP i UDP.


(Bardock9) #6

Panowie, nie interesują mnie wasze "słowne przepychanki", chciałem uzyskać konfiguracje a jej nie dostałem :!: :roll:


(Bolo92) #7

http://www.speedtest.net i mierzysz łącze(jak najmniej obciążone).

I w programie ustawiasz DOwnload na ok. 80% możliwości łacza(zwróć uwagę na jednostki, w wyniku na http://www.speedtest.net będzie pewnie kilobity na sekundę a w programie musisz podać kilobajty na sekundę Bajt=8bitów) czyli np. 256kilobity/8=32kilobajty.) Upload albo na ok. 70% albo jeszcze mniej zależy jak będzie wyglądać praca z przeglądarką w chwili gdy program się "rozpędzi".