próbuję skonfigurować WAP54G v2 i mam dwa problemy:
jak odpalam płytkę instalacyjną domyślnym hasłem jest admin jednak kreator konfiguracji po wpisaniu hasła zwraca “access violation…”
jak już uda mi się skonfigurować (szyfrowanie WEP/WAP i filtrowanie MACów) router przez adres IP routerka 192.168.1.245 to przy podłączeniu sieci router nie pobiera adresu IP mojej sieci przydzielanego przez serwer DHCP
dodam jeszcze że przy podłączeniu kabla do przewodowej karty sieciowej Internet działa bez problemu
masz tutorial do konfiguracji linksysa, fakt, że inny model, ale zasady są te same i nie używaj softu dołączonego przez linksysa tylko rób ręcznie wszystko
no właśnie nr 2 to jest to co udaje mi się skonfigurować przez router bez ich softu - i niby jest wszystko ok połączenie jest - ale router nie pobiera adresu IP mojej sieci
Nie wiem w jakiej sieci jesteś, ale może pomóc uruchomienie w routerze klonowania MAC karty sieciowej, poprzez którą dotychczas łączyłeś się z serwerem providera. To standard, że dostawca usługi dostępu do internetu blokuje dostęp do swojego serwera na podstawie MAC.