Koniec forum. To forum zostanie wyłączone 2 marca 2026 roku → Nowe forum! ←

Both are true :wink:

zjadaczwp

1 polubienie

Prr, haha! Zaraz spadnę z krzesła!

Już działa!

Chyba żartujesz, grupa na FB, albo Discord…
Właśnie od tego ścieku forum ma być z daleka.

2 polubienia

To stare forum jest dużo wygodniejsze:

• Listy;
  • Szybkie cytowanie po zaznaczeniu tekstu;
  • taki obszar po >> czy tam <<;
  • Zaląxzanie grafik czy FRST bez konieczności hostiwania tego gdzieś indziej;
  • Cały interfejs po polsku i bardziej przystosowany też do smartfona;
  • Reakcje;
  • Szybki wgląd w powiadomienia pod dzwonek;
  • PWA i 2FA.

Jak widać, sporo, nie?

To WP powinno się naprawdę zastanowić.

Co do tego nowego forum, to sotóbowac można, tak, ale czy się uda, może być różnie.

1 polubienie

To dlaczego nie założyłeś takiego samego forum i tam nas nie zaprosiłeś?
Że niby dużo do ogarnięcia i że niby trzeba poświęcić czas i może pieniądze?

„Jak widać, sporo, nie?”

@blumberplumber
Bez przesady, główna funkcja postowania działa.
Pomimo tego, że jest uproszczone.
Za darmo to i tak dużo.
Można zgłosić się do pomocy i pewne rzeczy korygować, a nie narzekać.
Szkoda, że WP się wypięło… fajnie, że kolega daje szansę, by w takiej sytuacji mogło dalej istnieć, chociaż już w skromniejszej formie.

Dobra, spoko, jest jak jest.

Mój film nt. tego nowego forum.

Wygląda nawet OK. Może warto byłoby trochę je „ścisnąć”, tzn. zrobić mniejsze dystanse między postami, bo tak trzeba sporo przewijać. Fajnie byłoby też zrobić jakiś sensowny podział na działy.

Nie czytałem całości. Nie wiem, czy ktoś proponował - może na forum umieścić poradnik, jak korzystać z Muzeum Internetowego i podać linka, gdzie całe forum zostało skopiowane? W Google chyba da się wyszukiwać tematy, więc robots na pewno nie zakazuje indeksowania.

Nie wiem jakiego „Muzeum Internetowego”. Forum DP nigdzie nie zostało skopiowane i nie będzie nigdzie kopiowane. Tu sobie umrze, zabite przez złych ludzi i tyle.

A jeśli chodzi o dawne tematy i wpisy, to zawsze (jak ktoś będzie bardzo chciał) może sobie zerknąć na web.archive.org.

Dla osób, które w jakiś sposób zżyły się z innymi piszącymi tu ludźmi założyłem forum
Dobre programy, ale przecież nie jako konkurencję, a raczej miejsce, gdzie jeszcze można się spotykać.
Tym bardziej, że - co piszę od początku - nie liczę tam na duży ruch, a wręcz przeciwnie.
Ale szkoda byłoby nie spróbować. No i głupio by było któregoś dnia siąść do komputera i zobaczyć 404 i koniec.

2 polubienia

Cóż, trudno.

To twoje forum pomysł fajny, ale trochę archaiczny. ProBoaeds+ dużo by dało. Usunie reklamy, więcej funkcji i wyższe limity, ale płatne niestety.

Discourse też ok, ale chyba również płatne.

Brakuje jeszcze tylko tego loga albo żeby było chociaż podobne co tutaj

@blumberplumber Disclosure jest za darmo, ale ktoś musi opłacać serwer, zajmować się administracją, aktualizacjami, klasyka pracy administratora. Lepsze rozwiązanie to Wordpress + wpForo. Sponsor na premium na ProBoards albo na serwer czy domenę czy prace administratora - zawsze mile widziany, jeżeli masz kogoś na oku, niech napisze. Ważne zeby takiej osobie po roku nie odwidziało się że już nie chce :thinking:

@Krystian_03 Musiałbyś kupić prawa do logo od WP albo prawo do wykorzystania logo poza serwisami WP. Jeżeli czujesz się na siłach zasponsorować taką przyjemność to kontakt biznesowy do Grupy WP wp@grupawp.pl, my nie przenieśliśmy forum DP, tylko uruchomiliśmy sobie nowe forum zupełnie niezwiązane z grupą WP ani z forum DP, po prostu zapraszamy ludzi z tego forum, jeżeli ktoś ma ochotę :slight_smile:

Panowie, było o tych rzeczach pisane już z 20 razy. Nikt nie ma ambicji żeby prowadzić dedykowane forum, zajmować się skryptami, opłacać serwer i to wszystko dla małej grupy osób, dlatego uruchomiliśmy darmową usługę na ProBoards.

Przeczytajcie ten cały temat i cały wątek na nowym forum → Dyskusje o wszystkim

3 polubienia

Hej. Nie mogę się zalogować i zarejestrować na to forum. Wpisałem adres mojej poczty WP

Niestety adres na Outlooku i taki sam problem

Udało się z przeglądarki Brave. Z Firefoxem był problem

Niektórzy pisali, że z Firefox nie można założyć konta. Inni znowu nie mieli żadnych problemów. Może chodzi o jakieś dodatki.

Przed chwilą się zarejestrowałem przez Firefox.

Ja pisałem i faktycznie, w zależności jak widać od jakichś własnych ustawień czy też dodatków, nie daje przejść przez drugi jak pamiętam etap zakładania konta.

Przypadkiem znalazłem takie coś

A nie możecie z tego forum przynajmniej zostawić archiwum read-only tylko wyłączyć wszystkie skrypty logowania? przecież to nic nie kosztuje skoro wp i tak ma uruchomione serwery