Mam ploter Cogi E-720. Przy zakupie plotera otrzymałem program do cięcia o nazwie SignCut. Program bardzo ciekawy i bardzo dobrze spełniający swoje zadanie, Problem zaczął się kilka dni temu, kiedy to okazało się, że licencja wygasła i program nie jest już w pełni funkcjonalny, co uniemożliwia korzystanie z niego. Otóż posiadał on licencję na 2 lata. Teraz musiałnbym wykupić ponownie licencję, ale na okres nie dłuższy niż rok. Pomijam koszty, które może nie są wysokie, ale co rok wykupować licencję mija się z celem. Są inne programy do obsługi plotera np. Wincut. To także nie jest program darmowy, ale wykupuję licencję raz i mam spokój na wieki. Swoją drogą jest w podobnej cenie jak SignCut.
Chętnie kupiłbym Wincuta, ale muszę mieć pewność, że obsługuje mój ploter.
I tu mam prośbę do Was koledzy. Mógłby ktoś, kto ma program do cięcia Wincut 2009 sprawdzić, czy w obsługuje on ploter COGI E-720??
Sprawa bardzo pilna, więc proszę o jak najszybszą informację zwrotną. Prosiłbym także o info jak i gdzie mogę najszybciej kupić tenże program oczywiście w wersji PL.
Dziękipanowie za pomoc. To wszystko, to ja wiem od dawna, ale kwota jest conajmniej powalająca. Wincut kosztuje 18 Funtów, co przy 43 lub 200 paru wyudaje się być dobrym rozwiązaniem.
Dlatego też ponawiam pytanie.
Czy Wincut obsługuje ploter COGI E-720??
Będę wdzięczny za odpowiedź lub inną pomoc związaną z tym tematem. Signcut ze względu na koszty odpada.
Widać gołym okiem, bo powinno być ich spreche nicht deutsch Po English na pewno się dogadasz albo poproś kogoś, kto zna angielski albo niemiecki w miarę dobrze. Myślę, że powinni mieć jakąś wersję trial tak jak pisał niezDarek i możesz sobie potestować. Ewentualnie podpowiem Ci jak możesz napisać do nich maila po dojcz lub inglisz:
Funktioniert Ihr programm mit dem plotter COGI E-720??
Does your software/driver work with plotter COGI E-720??
Udało mi się zassać Artcut`a. Zainstalowałem i niestety rozczarowanie. Nie ma demosa ani innego triala. Full wersja aktywoweana płytą. Wygląda to tak, że po instalacji uruchamiasz program a on woła płytę aktywacyjną. Zczyta sobie coś, czego nie ma w instalce i program śmiga. Wróciłem więc do punktu wyjścia.
Prowadopodobnie zostanie mi zakup nowego plota. Jedno na co będę zwracał uwagę to soft.
Ma ktoś inne pomysły?
Pozdrawiam
– Dodane 16.12.2009 (Śr) 19:00 –
Problkem został rozwiązany. Cogi E-720 został zastąpiony GRAPHTEKiem CT5000-60