Koniec oficjalnego CCleaner Portable/Slim - odwołany

http://techdows.com/2009/03/download-ccleaner-portable.html#comments

Niestety czegoś bardziej wiarygodnego nie znalazłem a opóźnienia w wydaniu innych wersji coraz dłuższe.

Jeszcze można by się podeprzeć forum społeczności (chyba, że to są tylko zwykli użytkownicy i Priform / Avast tam nie zagląda jak nie musi):

Wersja 5.42 ma sumy kontrolne dla wersji zip i slim.

Dlatego ccleaner portable służy do usunięcia niektórych apek systemowych Windows 10, a do normalnego użytkowania polecam privazer (aby od czasu do czasu przeczyścić w systemie). Chociaż już się odchodzi od czyścicieli systemowych…

Privazer za długo wszystko robi i nie jest taki dobry dla SSD.

CCleaner natomiast ma focha na mnie i przy kliknięciu w “Uruchom czyszczenie” (albo jakoś tak) zamyka się…

Rozumiem, że nie szperasz po opcjach, tak jak ja… Na domyślnych czyści średnio. Długie czyszczenie… Hmmm… Mam hdd stary typ 1TB i dwie partycje (systemowa i na dane)… Czyszczenie całościowe trwa około 15 minut.

@anon25492837 - 15 minut i czyści Ci średnio??? :scream:
Idź na całość! Idź na całość! Ustaw program jak na prawym obrazku ( mi tam wystarcza lewe ustawienie jak na SS) :joy:

Na domyślnych opcjach. Ja ustawiam pod siebie i czyści mi normalnie. Czyli tak - nie używam default i średniego czyszczenia. Tylko więcej rzeczy. Mam wszystko zaznaczone prócz… Prefetch mam te pierwsze (tylko stare i nieużywane), webcache mam tak, jak ma działać z zachowywaniem cookies dla ms edge + odznaczone dom i coś tam jeszcze przy opcjach z ie. W historii mam nawet pozaznaczone z historią usb, shellbangs niestety na tyle ile pozwala wersja bez darczyńcy… Czyszczenie index c i d… Inteligentne czyszczenie wolnej przestrzeni… I itp… nawet włącz indeksowanie po czyszczeniu. A i najważniejsze… Nie wyłączajcie hibernacji i nie usuwajcie wszystkich prefetch, bo to zamuli sprzęt. ->privazer<-

@anon25492837 - Ja też ustawiam pod siebie i czyści mi normalnie.
Ale bez jaj! Mi to zajmuje 15 sekund… I bądź pewien: błysk w systemie Twoim i moim jest ten sam.
:sunglasses:

image image

Chyba czytają za to nasze forum, bo już jest portable i slim ale dalej na forum admini nie podali md5 i sha256 - lekko podejrzane.

Pliszesz, że privazer czyści ci 15s? Jakoś nie chce mi się wierzyć, ale ok. Ja czyszczę raz na tydzień lub miesiąc. Zależy od sytuacji i wywołuję ręcznie czyszczenie na żądanie. Nie ustawiam auto harmonogramu. Może na ssd szybko… Ale podejrzane dla mnie jeżeli chodzi o privazer i 15s

Seba - skoncentruj się: nie piszę o privazer a o CCleaner - wróć do mojego postu #5.
Raz na miesiąc to ja odkurzam (tu robię edytę: Odkurzacz’em) :joy: - заебящый soft :joy:
Już widzę miny co poniektórych, ale używam go z osiem lat i ngdy nie miałem z nim przykrych przygód.

1 polubienie

Ok.

Co do privazer - byłem pierwszym, który skomentował ten program w 2012 roku. Pojechałem laptop - PZ nie dotknął recovery i elegancko wyczyścił partycję z windows 7. Do dzisiaj od czasu do czasu używam na pc i na laptopie. Od początku chwaliłem ten program i tak mi zostało.
No tak - laptop był kupiony w 2010 roku i chodzi z pierwszej instalacji - a windows z programami zajmuje prawie 19GB.

Panie Rychu! Pewnie jest wielu takich, co potrafią namieszać z użyciem ccleanera, czy privazera.

Ja do dziś nie wiem, która opcja w ccleaner oczyszcza tak, że po uruchomieniu PC dostawałem monit “wystąpił problem z kontem MS i trzeba ponownie się zalogować”… Wiem, używam domyślnie konta MS. Może ktoś mi powie?

@Bogdan_G - eeetam: jaki Pan? :smiley: Przecież wiesz, że Pany 1939 r. drogą zaleszczycką… Normalnie mów mi Rysiek :wink:
Tak wiem - jest wielu co potrafią namieszać. A później zdziwko ich chapie. I olaboga na forum DP i takie tam podobne…

Rysiek :beer:
A dużo jest takich, co nie radzili sobie z XP, nawet byli gonieni za oty, za wynalazki. Teraz to spece jak nie wiem co, albo na githubie klepią filtry, albo z win 10 mądrzejszych* nie znajdziesz, czy jojczą na fixitpc, że byli gonieni na DP za piracenie…

Ryśku, Bogdanie… Wiemy wszyscy, że Ccleaner był dobry do wersji z malware… A teraz jak Avast przejął niezły program, to niestety… :blush:

Seba - jakieś własne traumatyczne doświadczenia z CCleaner’em pod skrzydłami Avasta i vice wersa?
Nie powtarzaj za malkontentami plotek. Owszem dali raz ciała, ale to można wybaczyć.
Ja się nie gniewam na tandem CCleaner + Avast. Jest w pyte - patrz załącznik:

Jakieś ciasteczka na kompie? Tak - tylko jedna firmowa kremówka :joy:
O Avaście źle piszą ludzie ( tak jak o Windows 10) co ngdy go na oczy nie widzieli albo nieudacznicy…