@Zulowski Niezła nazwa dla skryptu
Nie miałeś tego zauważyć
Nie wkleiłem w kodzie,
rozdzielczość zmniejszona …
a tu … a jednak
+1 dla Ciebie.
Skrypt przydatny bo i omawiany newsman zbędny
i takim oto sposobem ludzie zaczynaja odchodzić, bo ciach redaktor i pisze pod publiczke czego tutaj ludzie nie lubią.
Uwaga!
Nasz ulubiony spamer pisząc ze swojego bloga jest podpisany tylko jako Lukasamd,
Zamieszczam poprawiony skrypt:
var nodeList = document.querySelectorAll("a");
for (var i = 0, length = nodeList.length; i < length; i++) {
if(nodeList[i].innerHTML === "Łukasz Tkacz (lukasamd)" || nodeList[i].innerHTML === "lukasamd"){
var parent = nodeList[i].parentElement.parentElement.parentElement
.parentElement.parentElement.style.display = 'none';
}
}
Trzeba dać ‘or’ w If
PS:
Jak zacznie dopisywać coś do kryptonimu, to zrobi się jakiegoś “Like…”,
a jak zacznie zmieniać cały kryptonim, to też go jakoś zablokuje.
Tworzysz zmienną parent która zawiera status przyrównania lub nic nie zawiera (nie pamiętam jak to jest w js). I tak jej nie wykorzystujesz więc to zbędny kod W js jest coś takiego jak each.
Poza tym z tego co się orientuję wywalisz też każdy news z linkiem do w/w osobnika lepiej na samym początku ograniczyć się do klasy z tytułami newsów lub nawet samych nicków redaktorów (ograniczysz tym samym liczbę iteracji, bo obecnie jedziesz po wszystkich linkach z wyświetlanej strony)
zmienna var parent została, mimo że jest zbędna, jak mi zacznie strona dziwnie wyglądać w tedy ograniczę zaczytywanie linków do odpowiedniej klasy, ale na razie działa, i jest prosto.
Nie działa na blogi
Na stronie głównej już działa
Fajne, sprawdziłem na Chromie,
przyda się jak kiedyś zacznę tej przeglądarki znów używać
Jak będę miał chwilkę czasu to skończę robić ext do chrome, a jak skończę to wezmę się za firefoksa
Up, jeśli ktoś chciałby przetestować