Ruszamy z ciekawą akcją, w której do wygrania są bardzo atrakcyjne nagrody
Czekamy na propozycje najlepszych Waszym zdaniem konfiguracji komputera dla gracza w jednej z dwóch kategorii: zestaw do kwoty 4000 zł zawierający procesor Intel i5 8600K oraz zestaw do kwoty 6000 zł zawierający procesor Intel i7 8700K. Do wygrania między innymi te właśnie procesory.
Zakończyliśmy przyjmowanie nowych zgłoszeń i uruchomiona została możliwość oddawania głosów na najlepsze zestawy. Głosujemy przy pomocy przycisku, który znajduje się obok tytułu posta.
A ja spytam czy propozycja bez zrzutu ekranu odpada (branie na wiarę, że propozycja zmieściła się do 4030 lub 6030 zł, chyba że wrzucacie koszyki na web.archive.org od zapominalskich) i czy jest sens o tym pisać w propozycjach gdzie brakuje zrzutu.
Byle nie były to kopiowane zestawy z drobnymi zmianami np obudowy, czy zasilacza.
Ja rozumiem konkurs, ale nie dociera do mnie forma prezentacji propozycji, no bo jak się ktoś zna na zestawach, to powinien być opis, dlaczego to, czy tamto z podzespołów i dlaczego ma być lepsze propozycja.
Zacznijmy od procesora - są różnice w wydajności, oszczędności, chłodniejsze albo piecyki, różnice w taktowaniu i sporo innych.
A co - nam czytać i sprawdzać każdy podzespół propozycji, czy nie ma lepszego?
Swoją drogą obawiam się, że albo będzie chybił trafił na wygranych z łapanki, albo trzeba będzie pół roku dla przeanalizowania szczegółów, których notabene nie da się skopiować na mysz i wrzucać do porównania według dostępnych testów i opinii. Bo to, co uważa nieomylny guru DP, to z tego opowiadają dowcipy w innym kkkkkraju