skonfigurowałem sobie outlooka pod gmaila i mam taki problem:
Co zle skonfigurowałem ? gdzie i jak to poprawić ?
NIE MOGE TAKZE WYSYLAC ODPOWIEDZI NA E-MAILE
Konnekt - aktuaizacje
Gdy ściągam aktualizacje przez konnekta (kilka wtyczek) i one mi się ściągną konnekt się wyłącza i pojawia sie okienko z 3 pytaniami:
1 zainstalowac wtyczki teraz i ponownie uruchomic konnekta
2 nie instalowac teraz
3 usunac aktualizacje z dysku
daje 1 i wtyczki nie instaluja się, konnekt w ogole sie nie włącza i musze usunąć te aktualizacje z dysku aby konnekta odpalić ;/ dlaczego ? mam najnowsza wersje…
WIATRAk
Witam, zakupiłem i zamontowałem sobie wiatrak w obudowie i pisało że mogę regulować jego obroty przez program od płyty głownej lub innny zewnetrzny. Mam zainstalowany program od płyty gdzie reguluje sobie wiatrak od procka i chipestu ale nie mgoe tego którego zamonotwałem przed chwila.
Moje pytanie jest takie, jaki program polecacie zebym mógł sterować tymi 3 wiatrakami, najlepiej 1 program !
tak żeby pokazywał temperatury/obrorty i ktory wiatrak od czego (tylko nie speedfan bo to syf ;o)
Sprawdź czy w ustawieniach zaawansowanych masz odznaczone że serwer wymaga uwierzytelnienia oraz sprawdź jakich portów uzywa gimail bo w outlooku standardowo podstawiają się 25 i 110 a mozliwe że potrzebne są inne znajdź w gimailu jakie
Zaloguj się na stronie Gmaila, Wejdź w ustawienia (na górze okna) --> Zakładka przekazywanie i POP --> Zaznacz “Uaktywnij POP dla wszystkich wiadomości (nawet już pobranych wiadomości)” --> i daj zapisz zmiany
Sprawdź czy działa. Jeśli nie to:
w Outlooku daj Narzędzia --> Wyświetl lub zmień istniejące konta e-mail --> Dalej --> zaznacz konto Gmailowe i daj zmień --> Więcej ustawień --> zakładka serwer wychodzący --> i zaznacz "Serwer wychodzący (SMTP) wymaga uwierzytelnienia --> OK --> dalej --> zakończ.
juz chyba znalazłem problem, w kontach e-mail było moje konto i domyślne, nawet jak ustawiłem swoje za domyśle to aoulook korzystał z tego domyślnego a tam było pop3, nie jestem jeszcze pewien ale chyba to było przyczyna
a powiedz mi jeszcze czy da rade zrobić tak, aby outlok caly czas działał w dolnym prawym rogu (to sie nazywa tray ?) i popierał/odświeżał poczte a nie minimalizowałsię do paska zadań ?
i nie wiem dlaczego w tych bleadch pisze pop3, wiec chyba to trzeba jeszcze gdzie indziej zmienic, wiem ze to jest troche dziwne i wyglada ze ja tego nie zmieiam z pop3 na pop i dlatego mam problemy ale to jest zmienione na to jak ma byc ;/
i jak daje TESTUJ USTAWIENIA KONTA to mi wyskakuja blad
Dobra, ale wrócimy do tego już jutro. Dziś już nie dam rady. Podam ci jeszcze raz wszystkie ustawienia i sprawdzimy krok po kroku. Nie ma lewara - musi działać
Potem przechodzimy do “więcej ustawień…” i tam dajemy tak:
zakładka ogólne: tutaj wpisz tylko nazwę konta - obojętnie jaka
zakładka serwer wychodzący: tutaj postaw ptaszka przy “serwer wychodzący (smtp) wymaga uwierzytelnienia” i zaznacz opcję “użyj tych samych ustawień…” Reszta czysta
zakładka zaawansowane:
serwer wychodzący pop3: 995
ptaszek przy: "ten serwer wymaga zaszyfrowanego połączenia (SSL)
serwer wychodzący (smyp): 25
ptaszek przy: "ten serwer wymaga zaszyfrowanego połączenia (SSL)
możesz, jeśli chcesz, zaznaczyć opcję "pozostaw kopię wiadomości na serwerze
I daj OK
Teraz naciśnij: “testuj ustawienie konta…” i będziesz wiedział czy wszystko gra. Potem już tylko “zamknij” -> “dalej” -> “zakończ”