Witam jak sądzicie co jest lepsze Konnekt czy miranda IM. Mi sie wydaje że programy sa równe bardziej mnie do Mirandy ciągnie i moje pytanie jak w mirandzie ustawic wyswietlanie statusów bo widać tylko czy jest ktos dostepny i skąd można wziąc emotikonki do mirandy tkie jak sa w GG i jak je zainstalowac.
ja proponuję ci Konnekta
ale twoja decyzja
zerknij tu może co znajdziesz
Miałem zainstalowane te dwa komunikatory i jednak Konnekt bardziej Mi podpsaował,w Mirandzie nie pasuje Mi to,że tyle ikon w trayu,ale to kwestia gustu .
Przetestuj oba ten,który będzie bardziej ci pasował zostaw.
w Konnekcie też sie tak da 8)
no ja polecami Ci konnekta :]…z tym komunikatorem mozesz zrobić co Ci się podoba dzięki wtyczkom pisanym przez userów.
jak dla mnie: rewelka
dagisa: buahhaha chyba sobie żartujesz
Miranda >>>>>>>>>>>> Konnekt
ale i tak używam konnekta
Powiem tak. MIranda jest duuuuuuuuużo bardziej zaawansowana. Pod Windowsem tylko jej używałem i powiem tak: da sie ustawić tak, żeby wyświwtlała opisu statusów (nie pamiętam gdzie to się ustawiał, ale na 100% sie da) a co do ikonek, to można zrobić żeby była jedna.
Używałem tego i tego, lecz Konnekt bardziej się mi spodobał…ale i tak jade na gg cały czas :?
ja konnekta uzywam juz 2 miesiące i chyba przy nim zostanę:P
Motorniczy: Pewnie dla tego że używasz komunikatora tylko dla rozmów… Konnekt jest bardziej zaawansowany jak się wie co trzeba zrobić dodam nawet więcej… K. ma coś czego inne komunikatory nie będą miały
Eee… a do czego innego używa się komunikatora?
eee…
do: sprawdzania pogody, sprawdzania poczty, ustawiania czasu atomowego, sprawdzania programu telewizyjnego, przypominania o urodzinach, do przypominania (ogolnie), ircowania, sprawdzania kursow walut, rss, wysylania smsow… hmmm … starczy? :twisted:
wszystko powyzsze i wiecej oferuje miranda im
murgrabia: a Konnekt jeszcze ma obsługe “programów” w PHP… chyba każdy wie jakie to możliwości daje ?
Buhahaha, TaOs, dobre sobie, w takim razie podaj argumenty, które mnie przekonają, bo wyśmiać to każdy umie. Inna sprawa, że jak narazie nie było takich :twisted: :twisted: :twisted:
Przetestowałem wiekszość komunikatorów jakie są dostępne w sieci. Wybór padł na Konnekta Jego możliwość dostosowania do swoich upodobań, do przeznaczenia itd. poprostu nie poraziła. Konnekt może być prostym klientem sieci Gadu - Gadu lub muliti komuniaktorem o niebywałych możliwościach.
Ja mam konnekta od 3 lat i nie narzekam. nie mam z nim problemow
W Konnekcie jest fajne to, że można wysyłać “błyskawicznie” fragment zrzutu ekranu :twisted: Używam Konnekt’a już bardzo dłuuuugo i nie potrafiłbym sie przesiąść na inny komunikator. Co prawda Mirandy IM nie testowałem, ale jakoś mnie zbytnio do tego nie ciągnie [-(
Wcale nie twierdze, ze miranda jest lepsza od konnekta, tylko przedstawilem mozliwosci komunikatora - ze nie sluzy tylko do pogaduszek
Uzywam mirandy i nie mam teraz za duzo czasu wolnego, ale po sesji obadam konnekta i jego mozliwosci
zliczyłem głosy i jak na razie jest 10 głosów na Konnekta i jeden na mirande
(Chyba, że źle policzyłem, w każdym razie Konnekt wygrywa)
W końcu topic o nazwie Konnekt vs. miranda IM wieć trzeba było dać jakieś dotychczasowe rozstrzygnięcie