Konnekt vs. miranda IM

Witam jak sądzicie co jest lepsze Konnekt czy miranda IM. Mi sie wydaje że programy sa równe bardziej mnie do Mirandy ciągnie i moje pytanie jak w mirandzie ustawic wyswietlanie statusów bo widać tylko czy jest ktos dostepny i skąd można wziąc emotikonki do mirandy tkie jak sa w GG i jak je zainstalowac.

ja proponuję ci Konnekta

ale twoja decyzja

zerknij tu może co znajdziesz

http://www.miranda.kom.pl/

http://miranda.wiadomosc.info/index.php … od=catalog

Miałem zainstalowane te dwa komunikatory i jednak Konnekt bardziej Mi podpsaował,w Mirandzie nie pasuje Mi to,że tyle ikon w trayu,ale to kwestia gustu :slight_smile: .

Przetestuj oba ten,który będzie bardziej ci pasował zostaw.

Konnekt jest dużo bardziej funkcjonalny. Zobacz: http://www.konnekt.info/

w Konnekcie też sie tak da 8)

no ja polecami Ci konnekta :]…z tym komunikatorem mozesz zrobić co Ci się podoba dzięki wtyczkom pisanym przez userów.

jak dla mnie: rewelka :slight_smile:

dagisa: buahhaha chyba sobie żartujesz

Miranda >>>>>>>>>>>> Konnekt

ale i tak używam konnekta :slight_smile:

Powiem tak. MIranda jest duuuuuuuuużo bardziej zaawansowana. Pod Windowsem tylko jej używałem i powiem tak: da sie ustawić tak, żeby wyświwtlała opisu statusów (nie pamiętam gdzie to się ustawiał, ale na 100% sie da) a co do ikonek, to można zrobić żeby była jedna.

Używałem tego i tego, lecz Konnekt bardziej się mi spodobał…ale i tak jade na gg cały czas :?

ja konnekta uzywam juz 2 miesiące i chyba przy nim zostanę:P

Motorniczy: Pewnie dla tego że używasz komunikatora tylko dla rozmów… Konnekt jest bardziej zaawansowany jak się wie co trzeba zrobić :stuck_out_tongue: dodam nawet więcej… K. ma coś czego inne komunikatory nie będą miały :slight_smile:

Eee… a do czego innego używa się komunikatora?

eee…

do: sprawdzania pogody, sprawdzania poczty, ustawiania czasu atomowego, sprawdzania programu telewizyjnego, przypominania o urodzinach, do przypominania (ogolnie), ircowania, sprawdzania kursow walut, rss, wysylania smsow… hmmm … starczy? :twisted:

wszystko powyzsze i wiecej oferuje miranda im

murgrabia: a Konnekt jeszcze ma obsługe “programów” w PHP… chyba każdy wie jakie to możliwości daje ? :stuck_out_tongue:

Buhahaha, TaOs, dobre sobie, w takim razie podaj argumenty, które mnie przekonają, bo wyśmiać to każdy umie. Inna sprawa, że jak narazie nie było takich :twisted: :twisted: :twisted:

Przetestowałem wiekszość komunikatorów jakie są dostępne w sieci. Wybór padł na Konnekta :slight_smile: Jego możliwość dostosowania do swoich upodobań, do przeznaczenia itd. poprostu nie poraziła. Konnekt może być prostym klientem sieci Gadu - Gadu lub muliti komuniaktorem o niebywałych możliwościach.

Ja mam konnekta od 3 lat i nie narzekam. nie mam z nim problemow

W Konnekcie jest fajne to, że można wysyłać “błyskawicznie” fragment zrzutu ekranu :twisted: Używam Konnekt’a już bardzo dłuuuugo i nie potrafiłbym sie przesiąść na inny komunikator. Co prawda Mirandy IM nie testowałem, ale jakoś mnie zbytnio do tego nie ciągnie [-(

Wcale nie twierdze, ze miranda jest lepsza od konnekta, tylko przedstawilem mozliwosci komunikatora - ze nie sluzy tylko do pogaduszek :slight_smile:

Uzywam mirandy i nie mam teraz za duzo czasu wolnego, ale po sesji obadam konnekta i jego mozliwosci :slight_smile:

zliczyłem głosy i jak na razie jest 10 głosów na Konnekta i jeden na mirande :stuck_out_tongue:

(Chyba, że źle policzyłem, w każdym razie Konnekt wygrywa)

W końcu topic o nazwie Konnekt vs. miranda IM wieć trzeba było dać jakieś dotychczasowe rozstrzygnięcie :stuck_out_tongue: