witam co kupić :
- ps 4 slim
- xbox one s
- komputer za 2500 zł służący także za konsole
proszę uzasadnić decyzję
witam co kupić :
Tylko #pcmasterrace!
A tak serio, to dużo zależy czy planujesz rozbudowę i w ile gier (i jakich grasz) bo może się okazać, że pomimo wyższej ceny samego urządzenia, niska cena gier uzasadni kupno komputera (i jego rozbudowę w przyszłości).
Jak chcesz mieć maszynkę do grania i nic więcej przy niej nie robić to gotowa konsola będzie ułatwieniem. Więc raczej nie ma jednoznacznej odpowiedzi.
ja chcę streamować
No to moim zdaniem tylko PC zapewni Ci wystarczający zapas mocy, żeby grać w dobrej jakości i jednocześnie udźwignąć stream. Tylko 2500 to trochę mało w takim wypadku…
ryzen 5 2400g na integrze lola postreamuję i parę gierek w 700 ileś p
To pytanie czy stwierdzenie?
to nie kupuj konsoli tylko pc. bo jak widzę po podejściu to kupisz konsole i będziesz zakładał 10 tyś tematów co jak co zrobić.
Do streamowania jak poprzednicy, polecę PC.
nie no ja jestem ogarnięty ,
ale zanim uzbieram resztę kasy potrzebnej do kupienia kompa to trochę czasu minie i się zastanawiam czy warto kupić konsolę czy dalej odkładać kasę ?
Zawsze możesz poprosić o konfigurację nastawioną na rozbudowę w przyszłości, np. wymianę procesora i karty graficznej oraz dołożeniu RAMu. To typowy scenariusz, a za 2500 zł można już coś fajnego złożyć na początek.
Takim zastosowaniu lepszy będzie komputer, tylko ten budżet może być nie wystarczający.
Do streamowania potrzebujesz lepszego procesora niż czterojajowiec Intela czy 2400G od AMD. i5 8400, a najlepiej Ryzen 1600/2600 to minimum co możesz mieć. AMD lepiej sprawuje się w streamingu Full HD 60 FPS, gdzie Intel potrafi dawać nieładny efekt mikrozacięć u gracza lub u oglądających.
Można nieco ściąć cenę biorąc GTX 1050 co da oszczędność 150-200 zł, ale moim zdaniem nie warto.
Aha, system operacyjny to dodatkowe 400-500 zł.
Tylko czy te 2500 zł to sama buda czy kompletny zestaw komputerowy? Monitor, myszka, klawiatura…? Skoro chcesz streamować, to i jakaś kamerka + headset.
Procesor Intel Core i5-8400, 2.80GHz, 9MB, BOX
Płyta główna Gigabyte B360M D3H
Pamięć Ballistix Sport LT DDR4, 8GB, 2666MHz, CL16
Dysk SSD GoodRam IRDM Pro 240GB SATA3
Obudowa SilentiumPC Regnum RG4 Pure Black
Zasilacz SilentiumPC Vero L2 600W (SPC165)
= 2124,25 zł (koszyk)
I odkładaj kasę na grafikę, jak się pojawią GTX 1160 to kup wtedy GTX 1060 nawet używana byle na gwarancji.