Konsola odzyskiwania - jakie haslo?

Witam chcę skorzystać z konsoli odzyskiwania XP bo podczas startu systemu wywala mi, że nie odnaleziono pliku

WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM

Wyczytałem ze muszę przywrócić ten plik właśnie z konsoli.

Gdy do niej wchodzę wybieram wersję WINDOWSa do naprawy (na drugim dysku mam Windowsa Se7en) tak więc klikam 2 i enter

Potem muszę wpisać hasło, którego nie znam bo nie zakładałem go na system. Wyczytałem, ze muszę kliknąć ENTER bez wpisywania żadnego hasła. Tak właśnie robię i wywala mi, że hasło nieprawidłowe. ■■■ ?

Ew. jak problem tego pliku rozwiązać inaczej niż przez konsolę? Dysk jest w 100% sprawny, RAMy, zasilacz itd też nie są winne.

Mam dostęp do Windowsa7 z poziomu którego mogę przeglądać pliki w XP (ten plik . ./CONFIG/SYSTEM istnieje).

Mogę podmienić ten plik z innego XPka (wrzucę na pendriva i z poziomu Win7 podmienię?

NIE CHCĘ FORMATOWAĆ TEJ PARTYCJI!

C:\Windows\Repair\Backup\BootableSystemState\Registry i masz ten sam plik - przekopiuj go spod Windows 7 na \Windows\System32\Config\ na dysk z XP

to bedzie na pewno działać? nie chce nic spaprać

Szukasz rady, czy chcesz coś sprawdzić - najlepiej przekopiuj całość katalogu Registry / 5 plików/ do swojego katalogu XP. Czy będzie działać - powinno to jest backup rejestru robiony przez system. Dajesz mu to zamiast z konsoli, spod innego systemu, w czym problem? Narazie nie potrafisz uruchomić XP, jak to skopiujesz to go uruchomisz.

Frajerska rada. System odpalił ale żaden program nie chciał się włączyć, rozdzielczość się zmieniła nieodwracalnie… poszedł format