Konta pocztowe dobrychprogramow

Witam,

co myślicie o tym gdyby dobreprogramy uruchomiły swoje własne konta pocztowe.

Na początek np malutkie pojemności, żeby bardzo nie obciążały serwerów.

Wiążą się z tym duże koszta, ale z początku małe opłaty mogłyby być przecież. A później znieść je albo 2 typy kont. Płatne i bezpłatne.

Wpadłem na taką myśl, ponieważ wyszukiwałem właśnie dobrego serwisu na konto pocztowe i padło na yahoo.pl.

Ale gdyby nasza ukochana strona dp miała taką funkcję, to zapewne tutaj założył bym konto :slight_smile:

Co o tym myślicie ?

Pozdrawiam

Kiedyś fajnie było mieć kilka kont pocztowych, ale od czasów Gmaila takie coś chyba nie ma sensu :stuck_out_tongue:

Konta pocztowe w domenie DP już są, ale tylko dla administracji i osób współpracujących z vortalem (redaktorów, moderatorów).

Sens kilku kont jak najbardziej wskazany, (służbowe, prywatne, do rejstracji na różnych stronach w celu uniknięcia późniejszego spamu itp.)

i każde z tych kont na Gmailu, albo na służbowej poczcie :slight_smile:

Była kiedyś taka propozycja i odpadła. Po prostu się nie opłaci, kto by zapłacił za serwery?

od unikania spamy są serwisy typu

http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html

:wink:

Tyle że nie każdy serwis wysyła informacje zwrotną w tak krótkim czasie :).

Na dane rejestracyjne od Kasperskiego z Rzeczpospolitej trzeba było czekac dwa dni :slight_smile:

Do rejestracji na stronach polecam dodatek do Firefox “tempomail”, którzy tworzy fikcyjny adres na kilka godzin (i wysyła np. link aktywacyjny na prawdziwy mail), po czym taki adres przestaje istnieć i spamu nie dostajemy.

A do Opery jest coś takiego ? Szukałem na G**glach i nie znalazłem…

I po co?

Mało masz stron na których możesz mieć poczte?

O wiele lepsze parametry oferuje TrashMail http://trashmail.net/

Można stworzyć konta na określoną liczbę forwardów, na określony czas i co najważniejsze, w różnych domenach. Tempomail jest już na niektórych forach blokowany, więc do niczego się nie przyda

Może masz rację. Nie wiem, nie spotkałem się ze stroną, gdzie tempomail byłby blokowany.

Nie ma racji bytu - zbyt duże koszta dla DP.

Nie ma to sensu. Gmail żądzi (sa tez jego wersje w innych portalach np. na silniku Gmail oparte są konta Gazeta.pl). Komu Gmail nie wystarcza i tak sobie kupi płatne konto, albo od razu domenę internetową na własną stronę z kontem pocztowym. Dlatego nie ma sensu, zeby DP nabijał sobie koszty serwerami na konta pocztowe, a poza tym w przypadku DP ważniejsza jest duża przepustowość łącza pozwalajaca szybko ściągać pliki. Konta emailowe niewątpliwie obciążałyby łącze, zwłaszcza że dzisiaj nikt nie założy konta o małej pojemności (to było dobre jeszcze na początku XXI w., teraz nie ma co bawić się w małe konta).