Kontakt z administratorem sieci wifi

Witam.

moj komp wykrywa siec, łączy sie z nią (siec bez zabezpieczenia).

wpawdzie nic mi nie daje to połączenie (neta ciagne przez LAN) ale moze fajnie by było miec 2 połączenie. :smiley:

Mam szybkie pytanko. w jaki sposób moge sie skontaktowac z administratorem sieci wifi??

dodam ze nie mam pojecia kto to moze byc, bo w promieniu 100 mertów odemnie mieszka z 50 osob ;/ ;/ ;/

pozdrawiam

wyłącz swoje obecne połączenie z netem, połącz się z netem przy pomocy tej sieci, dowiedz się jakie masz ip i sprawdź przy pomocy WHOIS do kogo należy to ip, może to jakiś dsl i dowiesz się jaki jest dokładnie adres

zobacz jaka jest nazwa sieci, może to ci pomoże odkryć kim jest admin

zobacz nazwy komputerów w sieci, może ktoś znajomy będzie w tej sieci lub sam admin i nazwy komputerów coś ci podpowiedzą

ogólnie wydaje mi się to zbyt czasochłonne ale jak masz chęci i czas to jeszcze parę sposobów, na częściowe odkrycie kim jest admin, się znajdzie

ciezka sprawa…

siec niema połączenia z netem… (i raczej nie bedzie miała - operatorem tutaj jest kablówka i ciezko ich zrobic w … by z neta korzystało wiecej osob niz wykupiło łącze (choc jest mozliwość z której podejrzewam własciciel tego routera skorzysta - poda im adres MAC własnie routera :smiley: :D)

mieszkam tutaj w bloku gdzie 1/2 mieszkanców to stare babcie i druga połowa to studenci wynajmujący mieszkania, wiec wybacz, ale poza moim pietrem nie znam tu nikogo, tym bardziej ze wiadomo studenci lubimy zmieniać mieszkania :smiley: :smiley: :smiley:

nazwa sieci standardowo narzucona przez router -> linksys, wiec nic mi to nie daje, nazwy komputerów podłączonych do routera (sprawdziłem w panelu administracyjnym) tez nic nie mowia, bo to standardowe narzucone przez winsowsa ;/ ;/ ;/ ;/

no to zostaje ci chodzenie po piętrach bloku i szukanie miejsca gdzie sygnał jest najsilniejszy…