Wysłałem do redakcji kilka maili w tym jeden z prośbą o chociażby potwierdzenie otrzymania moich wiadomości i do dnia dzisiejszego nie otrzymałem żadnej odpowiedzi.
Dlaczego serwer poczty redakcji odrzuca wiadomości od niektórych nadawców?
Z jednym adresem nadawcy wiadomości są przesyłane poprawnie a z innym są automatycznie odrzucane.
redakcja odpowiada w miarę możliwości na maile autorów i czytelników. Niestety ze względu na ich ilość nie jesteśmy wstanie robić tego w czasie rzeczywistym. Odnośnie twojego pytania o dodanie programu do bazy to muszę cię zapewnić, że każdy program sugerowany przez autorów czy naszych czytników dogłębnie testujemy, a następnie decydujemy czy go u nas umieścić czy nie.
Aktualnie twój program znajduje się na liście aplikacji do weryfikacji.
Czy mogę się jeszcze dowiedzieć, dlaczego Wasz serwer poczty nie lubi mojego adresu email snibisz(a)sns-hdr.com i automatycznie odrzuca wiadomości wysłane z pod tego adresu?
Sprawdziłem w logach. Serwer, z którego wysyłana była wiadomość (smtpout6.poczta.onet.pl) znajduje się w bazie organizacji uceprotect-network (http://www.uceprotect.net), bo w ciągu ostatnich 7 dni zanotowano z niego podejrzaną aktywność - pośredniczył w wysyłaniu spamu. Korzystamy z kilkunastu tego typu ogólnoświatowych baz w celu filtrowania spamu. Jeśli aktywność, o której wspominałem nie będzie się powtarzać, to po 7 dniach wpis jest z tej bazy usuwany. Ewentualnie proces ten może przyspieszyć administrator zarządzający serwerem (czyli firma Onet) kontaktując się z uceprotect. W tej sytuacji oczywiście trudno winić Onet, ale filtry są bezkompromisowe.