Jaki bank ma obecnie najkorzystniejsze warunki konta firmowego? Zalezy mi na tym aby konto było zupełnie darmowe
Dodam, ze odpada ing bank ślaski, mam tam juz konto firmowe ale potrzebuję drugiego.
Osobiście mam w mBanku i jestem zadowolony. Konto jest darmowe, ale płatne są przelewy z wyjątkiem ZUS i podatkowych. Jeśli jesteś osobą fizyczną prowadzącą działalność gospodarczą i nie prowadzisz pełnej księgowości, to nie jest to problemem. Wykonujesz 1 albo 2 przelewy na konto osobiste w miesiącu i posługujesz się nim, a nie firmowym.
Dodatkową zaletą jest umowa jaką mają z firmą “Super Księgowa”. Za bodaj 13 zł miesięcznie masz w ramach portalu mBanku całkiem fajną księgowość online. Kiedyś to było darmowe, ale już niestety nie. 13zł to jednak i tak bardzo dobra cena.
Tu masz ranking bankiera, z lipca:
Ja na początku mialem konto firmowe w Deutsche banku ale sie przeniosłem bo ten bank ma bardzo wysokie opłaty tak więc nie polecam. Obecnie mam konto w Nest banku i jestem z niego o wiele bardziej zadowolony bo wszystko jest tam za darmo. I to bez żadnych haków.
Zresztą w porównaniach kont firmowych równiez jest wysoko.
Jeszcze niezły jest Idea Bank czyli bank dedykowany dla firm ale tam z tego co wiem to jest darmowa wypłata kasy jedynie z ich bankomatów.
Na stronie jest zestawienie promocji bankowych, jakie obecnie są w bankach