jak założyć konto Gmail bez telefonu ?
Zgodnie z dyspozycją podaną na dole zgłosić
to zgłoszenie to jest taka bardziej ankieta wypełnienie jej absolutnie nic nie daje
Nie masz dostępu do żadnego telefonu czy nie chcesz podawać tego numeru “dla zasady”?
nie chce żeby konto google było powiązane z moim numerem telefonu
Całkowicie Cię rozumiem, ale w tym co pokazujesz w pierwszym poście zastrzegają się, że nigdy nie użyją tego numeru jeśli tego wyraźnie nie chcesz.
PS. Od kiedy to wprowadzili? Kilka miesięcy temu zakładałem komuś konto gmail i tego nie było.
jakieś 2 miesiące temu to zauważyłem myślałem ze to przeczekam ale się nie udało
zastrzegają sie ale cóż z tego może nie wyślą SMSa z reklamą czy nie będą nic wciskać przez telefon ale dla Gogola mój numer telefonu=adres email
Ale jaki to problem kupić starter Playa za 5 zł i podać ten numer?
W skrócie:
-
Zarejestrować się tu na spamowego maila, wybierając w How would you like to receive your messages? - Send them to my email address only, w pozostałych pierwszą opcję.
-
Zarejestrować się w Googlach z lokalizacją USA.
-
Wybrać do weryfikacji połączenie głosowe i wpisać numer otrzymany na K7.
-
Po paru chwilach przyjdzie mail z nagraniem kodu.
A nie prościej podać np. 666666666? Ja nigdzie nie mam prawdziwego nr.telefonu a jakoś żyję;)
Tylko sprawdzić czy ten wymyślony już do kogoś nie należy;)
Maxim128 nie można tam podać zmyślonego numeru, gdyż na niego wysyłany jest kod weryfikacyjny bez niego skrzynki nie założysz.
To tak jak pisał MarS pokupować startery(dzięki Bogu można je jeszcze anonimowo kupować- Orwell do nas w tej kwestii na razie nie zawitał) i masz na takie okazje.
Ewentualnie pozbierać od znajomków stare karty:)