Witam
Mam problem z kontem Google na Motoroli one vision.
Pojawia się komunikat , że jest problem z logowaniem i na nowo mam się zalogować. Wpisuje hasło do konta i pojawia się kręcące kółko i nic się nie dzieje, kółko się kręci i kręci.
Restartuje telefon i wszystko powtarza się od nowa. Na innym telefonie Google pokazuje mi , że jestem zalogowany na Motoroli one vision., ale tam w kółko jest komunikat o problemie z logowaniem.
W poprzednich dniach wszystko działało bez problemu.
Jak sobie z tym poradzić?
Można zgrać cenne dane, stan gier zapisać w Gry Google lub na serwerze producenta i spróbować przywrócenia do ustawień fabrycznych.
Dziękuję. Myślałem o przywróceniu ustawień fabrycznych , ale myślałem , że może jest inny sposób na ten problem. Czy moje konto Google będzie nadal aktywne na innym telefonie jak zrobię ustawienia fabryczne na tym telefonie z usterką?
Będzie.
Jedynie jak zapomnisz hasła i właczy się przypadkowo FRP Lock to lekko go uceglisz (jak braknie metod obejścia blokady) - o ile ona nie odróżnia resetu z ustawień od tego z menu „serwisowego” z wciskania klawiszy na wyłączonym telefonie. Przypuszczam, że Google w latkach bezpieczeństwa może łata też luki FRP (z zapisem tego w partycji „/system”).
Jeszcze możesz sprawdzić czy Twoja wresja Androida pozwala usuwać konto Google tak by pomijać resetowanie (to chyba zaszłość jaka pewnie padła gdzieś w okolicach Android Oreo (8) lub dziwnych brandach):
- Wtedy unikniesz utraty tego co nie da się zabezpieczyć (np. stan aplikacji niedostepny dla ADB do skopiowania bez roota). Niestety może problem wrócić po jakimś czasie jak nie w tym jest problem.
Opcjonalnie możesz wykonać usunięcie konta do uniknięcia FRP Lock jak hasło masz długie i zawsze spisujesz je z kartki lub otwartego menadżera haseł na innym urządzeniu (np. oba ulegajace uszkodzeniu).
A na komputerze możesz normalnie się zalogować?
Tak na komputerze i drugim telefonie bez problemu mogę się zalogować. Tutaj co chwilę pojawia się strona do logowania , ale po wpisaniu hasła wygląda jakby logowanie się zawieszało i kręci się kółko. Po restarcie wszystko od nowa się zaczyna, cały czas komunikat , że jest wymagane jakieś działanie na koncie Google, że trzeba się zalogować, ale zalogować się nie można.
Jeśli dobrze rozumiem nie możesz w ogóle dostać się do telefonu?
W takim razie proponuje czyszczenie partycji pamięci podręcznej
Dziękuję.
Próbuje zrobić to czyszczenie partycji podręcznej.
Nie mogę tego zrobić bo nie mam opcji czyszczenie partycji tak jak jest to pokazane w przesłanej instrukcji. Wszystkie inne ustawienia są takie same a tej partycji nie ma.
To są zdjęcia tego co mi się pokazuje na ekranie telefonu odnośnie logowania na koncie Google
Mam nadzieję, że je widać.
- Jest taka możliwość że pamięć telefonu jest zapełniona całkowicie?
- Czemu na rzutach w tle widać YouTube?
- Czy problem pojawia dopiero się przy próbie otwarcia YouTube?
- Czy możesz wejść w ustawienia telefonu, a co za tym ustawienia poszczególnych aplikacji?
Pamięć nie jest zapelniona.
To nie dotyczy tylko YouTube tylko wszystkiego co jest powiązane z kontem Google.
Moge wejść w ustawienia aplikacji.
Ten telefon używam do łączenia z autem przez Android Auto. Zrobił się kłopot bo prawdopodobnie przez to , że nie mogę zalogować się na konto Google to nie mogę wysyłać smsów ani prowadzić rozmów za pomocą Android Auto.
Nie wiem co się stało bo kilka dni temu wszystko było w porządku.