Kontrola konta użytkownika - jak wyłączyć program, który ją wywołuje?

Po każdym uruchomieniu laptopa pojawia się pytanie "Czy chcesz zezwolić tej aplikacji na wprowadzenie zmian …). Jak to wyłączyć? Pojawia się to zarówno na koncie administratora jak i zwykłym. problem jest od momentu zainstalowania najnowszych sterowników (31.0.101.4032) do procesora Intel i7-12700H

Uruchom wpisz Control i wybierz konta użytkowników zmień ustawienia funkcji kontrola konta użytkownika

@stens1950 - może moje pytanie nie zostało dokładnie sprecyzowane bo tę metodę znałem. Nie chciałbym wyłączać całkowicie UAC (w końcu nie jest to zalecane) tylko pozbyć się tego „splash screen” (czy jak to nazwać). Ciekawe jest że nawet jak wyłączę tę aplikację „Intel Arc Control” z autostartu to i tak ta informacja „wyskakuje” - jest to irytujące.

Znaczy chcesz by aplikacja startowała z wysokimi uprawnieniami bez potwierdzania?

Niby da się to ogarnąć harmonogramem zadań.

Można też tak zostawić skrót do apki na kontach z ograniczeniami by nie latać do użytkownika by mu hasło wpisać.

Nie wyłączaj UAC. Powiem więcej: przestaw je jeszcze wyżej!
Problem leży gdzie indziej i to właśnie należy rozwiązać.
Trzeba znaleźć co to jest i naprawić/usunąć.

2 polubienia

Intel Arc Control nie jest konieczny do działania systemu, to tylko bajer dodatkowy.
Problem leży po stronie Intela i błędach w samym oprogramowaniu. Intel nie rozwiązał tego problemu i występuje on na niektórych konfiguracjach, a wsparcie radzi albo po prostu wyłączyć w programach startowych, albo odinstalować. Jeśli się wyłączy, to zawsze można w razie potrzeby włączyć ręcznie.

1 polubienie

Odinstalowałem Intel Arc Control - nareszcie koniec irytacji. Dzięki wszystkim za pomoc.