komputer jest przeinstalowany, sterowniki są zainstalowane i we właściwościach “Moje miejsca sieciowe” mam tylko jedno połączenie wpisałem all i pisze ze kabel jest nie podłączony. a przed formatem były dwa połączenia lokalne i bezprzewodowe.
bo można było wybrać z jaka siecią ma się łączyć i teraz nie potrafię stworzyć tego drugiego połączenia i jak to zrobić?
Jeżeli w menedżerze urządzen widnieje po reinstalacji kontroler ethernet to znaczy, że nie masz zainstalowanych sterowników do karty sieciowej, a co za tym idzie nie masz sieci.
no właśnie wiem ;( ale zainstalowałem sterowniki do sieci LAN i jest problem bo gościu co robił neta koleżance podłączył druga kartę sieciową i ona potrzebuje połączenia bezprzewodowego a ja nie wiem jak utworzyć to połączenie lub jakie sterowniki ściągnąć wieczorem będę miał komputer u siebie to może napisze więcej. chyba że ktoś coś wymyśli
Sterowniki to koleżanka powinna była dostać od tego gościa, a jeżeli chodzi o tworzenie połączenia bezprzewodowego to na tym forum i w samym internecie jest pełno informacji - tylko trzeba chcieć poszukać.
no właśnie powinna i mam z tym problem a czy da się stworzyć połączenie bezprzewodowe tą ikonkę na zwykłym kompie? tzn nie musi się łączyć ale czy jest taka możliwość? utworzenia takiego połączenia w ogóle?
to chyba raczej jakiś sterowników brakuje zrobię później zdjęcia wyjścia karty sieciowej bo ta karta w ogóle jakaś dziwna jest … w każdym razie dziękuje za pomoc później się odezwę i wkleję zdjęcie.
– Dodane 05.08.2009 (Śr) 16:01 –
tutaj są zdjęcia karty sieciowej i tego co wyskakuje
już wczoraj all rozwiązałem dziękuje Topyciu za pomoc karta sieciowa to realtek 8180L wyciągnąłem kartę sieciową i spisałem numer i znalazłem sterownik pozdrawiam. temat do zamknięcia