piotriwa
(Piotriwa)
11 Czerwiec 2007 08:45
Witam.
na początek cytat z EVERESTa:
To samo widać w menadżerze urządzeń. nie wiem co to jest i czego mam szukać.
Wszystkie sterowniki mam sprawdzone, ale przy tych pozycjach są pytajniki i nie wiem co zrobić.Nie chcę zaśmiecać tego postu innymi cytatami. Gdyby coś było potrzebne, to oczywiście dodam.
Komputer: System operacyjny Microsoft Windows XP Professional Dodatek service pack systemu operacyjnego Dodatek Service Pack 2 DirectX 4.09.00.0904 (DirectX 9.0c) Nazwa komputera xxxxxxxxxxxxxxxxx Nazwa użytkownika xxxxxxx Płyta główna: Typ procesora Mobile AMD Turion 64 MT-32, 800 MHz (4 x 200) Nazwa płyty głównej Nieznane Mikroukład płyty głównej ATI Radeon Xpress 200, AMD Hammer Pamięć fizyczna 1024 MB (PC2700 DDR SDRAM) Typ BIOS’u AMI (04/14/05) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM10) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM11) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM12) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM13) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM3) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM4) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM5) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM6) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM7) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM8) Port komunikacyjny Bluetooth Serial Port (COM9) Ekran: Karta wideo ATI MOBILITY RADEON X700 (128 MB) Karta wideo ATI MOBILITY RADEON X700 (128 MB) Akcelerator 3D ATI Mobility Radeon X700 (M26-X) Monitor Monitor Plug and Play Monitor Generic Television Multimedia: Karta dźwiękowa ATI SB400 - AC’97 Audio Controller Magazyn: Kontroler IDE Standardowy podwójny kontroler PCI IDE Dysk fizyczny SAMSUNG MP0804H (80 GB, 5400 RPM, Ultra-ATA/100) Napęd dysków optycznych PIONEER DVD-RW DVR-K15 (DVD+R9:4x, DVD-R9:4x, DVD+RW:8x/8x, DVD-RW:8x/6x, DVD-ROM:8x, CD:24x/24x/24x DVD+RW/DVD-RW) Status dysków SMART FAIL Partycje: C: (NTFS) 29996 MB (23111 MB wolne) D: (NTFS) 46343 MB (41885 MB wolne) Rozmiar całkowity 74.5 GB (63.5 GB wolne) Urządzenia wejściowe: Klawiatura Standardowa klawiatura 101/102 klawisze lub Microsoft Natural Keyboard PS/2 Mysz Mysz Microsoft PS/2 Sieć: Modem Agere Systems AC’97 Modem v2157D Modem Bluetooth DUN Modem Modem Bluetooth Fax Modem Modem Bluetooth LAP Modem Modem Bluetooth LAP Modem #2 Urządzenia zewnętrzne: Drukarka Microsoft Office Document Image Writer Drukarka PDFCreator Kontroler USB1 ATI SB400 - USB Controller Kontroler USB1 ATI SB400 - USB Controller Kontroler USB2 ATI SB400 - USB 2.0 Controller Urządzenie USB MSI Bluetooth Device Bateria Bateria Microsoft o metodzie kontroli zgodnej z ACPI Bateria Microsoft AC Adapter
Mam jeszcze jedną sprawę, po wlączeniu laptopa muszę wcisnąć F1 żeby zacząć bootowanie… Po wciśnięciu przycisku odpalania kompa, wyświetla się logo: American Megatrends i komunikat: Pri Master Hard Disk: S.M.A.R.T. Status BAD, Backup and Replace Press F1 to Resume.
Nie chcę sam mieszać w BIOSie…
JNJN
(JNJN)
11 Czerwiec 2007 13:01
Sterowniki do płyty głównej wgrane - na CD do lapa lub strona producenta lapa i pobierz stery do Twojego modelu lapa.
piotriwa:
Status BAD
Błąd dysku,uszkodzenie dysku - zgraj dane i możliwe że dlatego masz błędy lub uszkodzone pliki systemowe.
Narzędzie producenta dysku i sprawdź dysk.
piotriwa
(Piotriwa)
11 Czerwiec 2007 14:21
Własnie kupiłem używkę, bez CD. Stery znalazłem prawie wszystkie, prawie, bo nie wiem jaka jest płyta
główna…