Witam!
W zarządzaniu komputerem w managerze urządzeń w VISTA Ultimate mam info, że nie są zainstalowane sterowniki kontrolera pamięci masowej
Skąd je wziąć?
I dlaczego ich nie ma.
hmmm…
Witam!
W zarządzaniu komputerem w managerze urządzeń w VISTA Ultimate mam info, że nie są zainstalowane sterowniki kontrolera pamięci masowej
Skąd je wziąć?
I dlaczego ich nie ma.
hmmm…
Poszukaj na stronie producenta tego urządzenia
można te sprawdzić na stronie microsoft’u.
A czy to jest laptop? A może masz czytnik katr pamięci? jak tak, to włóż płytę od laptopa i niech vista poszuka na płycie u mnie zadziałało.
I tu jest problem, bo sterownika na płycie od laptopa nie ma (w XP był to sterownik systemowy, ale XP był wgrywany z obrazu więc nie ma co tam szukać), a producent jest nieznany, bo to stary pendrive i już nie wiem kto go zrobił (chyba to noname) używam go tyko do szybkiego przenoszenia danych z kompa na kompa, ale wygląda na to, że trzeba będzie kupić nowy, choć uważam, że to trochę siara, że $MS nie przepisał wszystkich sterowników z XP.
Spróbuj wskazać dysk na którym zainstalowałeś Vistę jako źródło sterownika dla tego PenDrive. To powinno pomóc.
W Vista sa czeste takie problemy, czasem pomaga nowy firmware lub sterownik, czasem jednak nic takiego nie jest udostepnione i w twoim przypadku tez tak moze byc. Mialem podobny problem z pendrivami kingstona (starym i nowym), po podlaczeniu zadal sterownika. U mnie wyjsciem z tego problemu okazala sie ponowna instalacja z podlaczonymi pendrive’mi (po zakonczeniu mialy poprawnie zainstalowane sterowniki i dzialy dobrze. Jest to stosunkowo dziwny problem.
Dzięki zdziałało, ale to i tak dziwne, w RC1 instalował sobie sterowniki sam i to do bardziej zaawansowanych urządzeń niż Flash Disc…
Dla mnie to również jest dziwne… Kiedyś miałem problem z zainstalowaniem iPoda oraz komórki (oba w trybie dysku) i pomogła zaproponowana przeze mnie metoda.