Chodzi o prezentację zrobioną w FOTOSTORY 3, która na dvd ładnie sie prezentowała . Dawniej nagrywałem ją w Nero w opcji “super video” na CDi było ok. Dziś Nero chce jakiś dodatkowych zakupów.
Czy jest inny program, gdzie można nagrać taką prezentację w divx-ie.
Pliki są w formacie “wmv”, potrzeby jest format “avi” (prawdopodobnie).
Ściągnąlem już program Dr. Divx, i przy próbie ściągnięcia odpowiedniego kodeka antywirus informuje, że to wirus. Boję się wyłączyć antywirusa.
Próbowałem też za pomocą Ashampoo Burning Studio, ten w ogóle nie widzi “wmv” w “super video”.
Próbowałem już różnych programów do konwersji, ale albo są krótkie i na całość nie wystarczy, albo trzeba za nie zapłacić.
Przekonwertowałem z “wmv” na “avi” przy pomocy “X VIDEO CONVERTER”, nagrałem na płytę CD jako dokument. Po uruchomieniu w DVD jako “divx” pokazują się tytuły, i następnie po wybraniu tytułu - komunikat, że nie można wyświetlić.
Powiedz, co źle zrobiłem, lub co mam zrobić, aby było można przez DVD oglądać.
W wymaganiach odnośnie plików Divx podano w instrukcji rozszerzenia “avi” i “divx”.
Zastanawiam się jednak, że może problem jest gdzie indziej, mianowicie mam problem z DVD, bo nie wyświetla wszystkich zdjęć, więc może jest to kwestia złego funkcjonowania mojego DVD?
Mam DVD LG RH177.
W dniu15.06.2008, o godzinie20:32został dopisany post przez Rom50
Kolego, sprawdziłem na innym DVD i niestety też nie otwiera, pokazuje komunikat, że nie jest wyświetlany ten format, pomimo, że tytuły plików się pokazują.