Konwerter filmów wykorzystujący 4 rdzenie

Witam, potrzebuje przerobić kilka(naście) filmów na telefon Nokia N96. Plik źródłowy to najczęściej format .mkv (720p) i DVD, ale zdarzy się też .AVI (700mb). Poszukuje czegoś co ładnie mi przerobi filmy z tych formatów do mp4, chyba najlepszy format na ten telefon ? Rozdzielczość mojego telefonu to 240x320. Dobrze by było gdyby wykorzystywał 4 rdzenie albo chociaż 2. Gdyby ktoś mógłby podrzucić z programem jakąś instrukcje będę bardzo wdzięczny.

Za pomoc z góry dziękuje i pozdrawiam.

Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie użycie darmowego programu Format Factory.

Instaluje się po polsku. Ma wbudowane ustawienia konwersji dla większości urządzeń dostępnych na rynku (m.in. do Nokii seri N9x: Video/Wszystko do Urządzenie Mobilne/Nokia/N9x&8x)

Obsługuje też większość dostępnych formatów. Działa szybko i skutecznie.

Jedna uwaga - w najnowszej wersji instaluje domyślnie (chyba nie da się tego wyłączyć) własne dodatki dla IE - toolbar itp. Trzeba to odinstalować ręcznie (ale nie ma z tym kłopotu). Mimo tej wady - warto. Program zastąpił mi wszystkie niezbędne mi konwertery.

Programik bardzo fajny i łatwy w obsłudze, co do dodatków, o ich instalacje pytani jesteśmy przy pierwszym uruchomieniu, wystarczy odznaczyć i problem z głowy. Wszystko było by dobrze gdyby program wykorzystywał więcej niż jeden rdzeń :?

Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje to czekam z niecierpliwością.

Być może nie należy szukać konwertera, który korzysta z 4 rdzeni, tylko “przypisać” 4 rdzenie do procesu…

Zerknij TUTAJ

Spróbowałem rady alfar lecz nic się nie stało tzn. w menadżerze zadań w tabeli Procesor CPU nadal jest 25.

Przed chwilą skończył się konwertować pierwszy film, niewiem czemu ma on 33 minuty, normalnie trwa 100 minut.

Jakieś inne propozycje ?