Witam, potrzebuje przerobić kilka(naście) filmów na telefon Nokia N96. Plik źródłowy to najczęściej format .mkv (720p) i DVD, ale zdarzy się też .AVI (700mb). Poszukuje czegoś co ładnie mi przerobi filmy z tych formatów do mp4, chyba najlepszy format na ten telefon ? Rozdzielczość mojego telefonu to 240x320. Dobrze by było gdyby wykorzystywał 4 rdzenie albo chociaż 2. Gdyby ktoś mógłby podrzucić z programem jakąś instrukcje będę bardzo wdzięczny.
Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie użycie darmowego programu Format Factory.
Instaluje się po polsku. Ma wbudowane ustawienia konwersji dla większości urządzeń dostępnych na rynku (m.in. do Nokii seri N9x: Video/Wszystko do Urządzenie Mobilne/Nokia/N9x&8x)
Obsługuje też większość dostępnych formatów. Działa szybko i skutecznie.
Jedna uwaga - w najnowszej wersji instaluje domyślnie (chyba nie da się tego wyłączyć) własne dodatki dla IE - toolbar itp. Trzeba to odinstalować ręcznie (ale nie ma z tym kłopotu). Mimo tej wady - warto. Program zastąpił mi wszystkie niezbędne mi konwertery.
Programik bardzo fajny i łatwy w obsłudze, co do dodatków, o ich instalacje pytani jesteśmy przy pierwszym uruchomieniu, wystarczy odznaczyć i problem z głowy. Wszystko było by dobrze gdyby program wykorzystywał więcej niż jeden rdzeń :?
Jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje to czekam z niecierpliwością.