Avast “krzyczy” prawdopodobnie ze względu na bardzo małą popularność danego pliku (sprawdź raport). Ja sam nie korzystam z takich rozwiązań, podałem tylko to co znalazłem na możliwie bezpiecznych źródłach. Zawsze możesz spróbować ręcznie ściągnąć dany .dll
Avast był bardzo uparty, że plik jest zarażony. Lecz postawił mi na pulpicie dwie zbędne ikonki do ustawień, mam nadzieję, że w przyszłości nic mnie nie zaskoczy.
Co do programu działa znakomicie, dziękuję za pomoc.
Jest szybki i prosty w użyciu, jedyny minus jest taki, że plik skonwertowany waży o połowę więcej.
Pozdrawiam.
@EDIT - nie wiem dla czego, ale plik po kilku otworzeniach się usunął. Jakaś rada?
https://www.dobreprogramy.pl/Resource-Hacker,Program,Windows,11904.html pobierz to, wypakuj, przeciągnij plik .exe, jest katalog z ikonami (icon), kliknij prawym przyciskiem na katalog, kliknij replace icon, wyświetli się okno no to kliknij open file witch new icon… , wyświetli się okno i wybierz lokalizację ikony, kliknij jeden raz na ikonę i kliknij otwórz, i kliknij save as wyświetli się okno gdzie zapisać i nazwę wpisz np. programik.exe