Witam
Czy ktoś zna prosty program do konwertowania plików audio (mp3, wav) do formatu MIDI na potrzeby keyboardu ?
Programy w stylu “Freemake Audio Converter” niestety takich opcji nie mają.
Pozdrawiam
M.K.
Witam
Czy ktoś zna prosty program do konwertowania plików audio (mp3, wav) do formatu MIDI na potrzeby keyboardu ?
Programy w stylu “Freemake Audio Converter” niestety takich opcji nie mają.
Pozdrawiam
M.K.
nie ma takich programów i raczej nie będzie. za to możesz sobie ściągnąć jakiś sekwencer i nagrać swój plik midi.
Zobacz czy takie coś się sprawdzi
http://www.ofoct.com/audio-converter/convert-wav-or-mp3-ogg-aac-wma-to-midi.html
Hej,
Na przykład program Intelliscore Polyphonic WAV to MIDI Converter 7.1 - niestety z doświadczenia wiem, że efekty takiej konwersji będą dość mizerne; im bardziej rozbudowany utwór, tym gorszej jakości midik. Nie wspominając już o połączeniu naprawdę wielu ścieżek.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Można też spróbować wtyczki Edison w programie FL Studio (funkcja “Convert to score and dump to piano roll”)
Ale tak jak wspomniano, im bardziej rozbudowany utwór, tym gorszy efekt.
już to kiedys przerabiałem i efekty były marne z wiadomych powodów, natomiast jak chcesz to próbuj. W moim przypadku skończyło sie tak, że skanowałem nuty i w PhotoScore konwertowałem na midi. Ale zależy co kto potrzebuje i co chce osiagnąć.