Zwróć uwagę czy masz gdzieś instalator od tego Harrego Pottera , ja w Origin zaznaczyłem w ustawieniach gdzie maja być instalowane gry, oraz zaznaczyłem opcje
Nie usuwaj plików instalacyjnych gier po ich zainstalowaniu, wybrałem folder gdzie maja być zapisywane pliki instalacyjne gier.
Tez miałem problem z grą ściągniętą przez menadżera dokładnie z Bad Company któregoś dnia podczas gry na Single Player nie ładowały się dalsze poziomy po przejściu 4 pierwszych, przeinstalowałem grę i działa.Z multiplayer-em nie było problemu.
Po zakupieniu takiego klucza na aukcji , gdy wpiszesz go w Origin poprzez uzyskaj dostęp do mojej gry, zaczyna sprawdzać klient legalność klucza gdy wszystko będzie ok mamy możliwość wybrania wersji językowej , pobrania i instalacji gry.
A jeżeli wyskoczy komunikat , ze klucz został użyty przez innego gracza , masz pewność , że klucz jest nie legalny.Ale jest to w bardzo małym stopniu prawdopodobne tak samo jak blokada od EA.
Spójrzmy na przykładzie gry Battelfield Bad Company 2 w sklepie elektronicznym EA gra kosztuje 34.99 € ( 149 zł ile to już czasu minęło od premiery ???) a klucz na aukcji 30 zł , chyba wiadomo dlaczego się pojawiają takie klucze na aukcjach.Możliwe , że ktoś kto oferuje takie klucze do Origin współpracuje z niżej wymienionymi sklepami lub Origin.No skądś musi te klucze w końcu brać na dodatek działają.Tez można wysunąć wiele.
A tutaj mały cytat ze strony pomocy EA.
Electronic Arts przestrzega przed zakupem kluczy do gier i kodów zniżkowych umożliwiających pobranie gier w formie cyfrowej na serwisach aukcyjnych i innych serwisach nie będących oficjalnymi kanałami sprzedaży. Serwisy aukcyjne są częstym źródłem kluczy uzyskanych w sposób nielegalny.
Electronic Arts rekomenduje dokonywanie zakupów gier w wersji cyfrowej wyłącznie poprzez oficjalne kanały sprzedaży:
store.origin.com
http://www.gamespace.pl
store.steampowered.com
Electronic Arts zastrzega również prawo zablokowania kluczy, co do których zachodzi podejrzenie że zostały uzyskane w sposób nielegalny.
Osoby kupujące klucze do gier poza wyżej wymienionymi oficjalnymi kanałami sprzedaży robią to na własne ryzyko. Jeśli klucz nie został zakupiony poprzez oficjalny kanał sprzedaż i zostanie zablokowany - nie będzie można kontynuować gry i Centrum Pomocy EA nie będzie w stanie udzielić pomocy.