Mam nowiutko przeinstalowany komputer:) czy mogę w jakiś sposób zrobić kopię systemu? Tak abym nie musiała za każdym razem przeinstalowywać tylko wgrać ten nowy (skopiowany)? Będę wdzięczna za pomoc
A jaki masz system? Troche to istotne
Ups no tak
System XP ma wbudowaną opcje przywracania systemu do punktow kontrolnych! Czyli przywraca ustawienia do dnia i kazdej operacji wykonanej w systemie (np. zainstalowania aplikacji). Takze mozesz cofnac system do dnia w ktorym chodzil najlepiej czyli … gdzies tam Taka kopia jest zbedna!
jeden ze sposobów to - w pakiecie Nero jest opcja wykonania kopi zapasowej systemu - potrzebne będzie kilka płytek
drugi - zawsze możesz użyć opcji przywracania systemu, jak się zaczną dziać złe rzeczy
Wiem że zawsze mogę zrobić przywracanie systemu, ale chciałabym mieć zachowaną na wszelki wypadek kopię systemu
W tym Nero wykorzystywanym do nagrywania płytek?
tak w tym nero… Zrob sobie obraz dysku (za pomaca DrivImage lub Norton Ghost)
Niestety nie mam ani Ghosta ani DrivImage
Elaa, jak trochę poszukasz to znajdziesz podwójne wydanie Komputer Ekspert za ok 14 zł ;), jest tam Drive image 5.01 (pełna wersja) i kilka innych pożytecznych programów jak QuickClean mcafee do czyszczenia systemu ze zbędnych śmieci.
Musisz w takim razie zaopatrzyć się w jeden z tych programów. Robienie kopi jest świetną sprawą oszczędzasz przede wszystkim duzo czasu. Jeżeli chcesz to poczytaj sobie o Norton Ghost. http://www.searchengines.pl/phpbb203/in … topic=1870