Na drugim komputerze mam słabego neta i nie chce mi się tam ściągać ponad 15GB danych, czy jest jakiś program który zapisze mi pliki instalacyjne ściągane ze steama? Ściągnąłbym sobie na szybszym necie i na nośniku przeniósł na drugi komputer. Z tego co wiem pliki instalacyjne stema gdzieś w tempie się zapisują ale nie wiem gdzie i jaką maja formę, poza tym chyba nie bardzo da się je od tak skopiować. Czy zna ktoś jakiś sposób na skopiowanie tych plików?
daj żeby zainstalowało grę na komputerze 1, potem użyj finkcji kopia zapasowa plików gry, odinstaluj gre, piki kopi przenieś na drugi komputer i umieść w tym samym katalogu, w którym była ma komputerze 1, uruchom steam na komputerze 2 i przywróć grę z kopi
Kopia zapasowa tworzy kopie która przywraca się też z poziomu programu, więc nie ma problemu z przenoszeniem między komputerami (sam ściągam przez noc na laptopie i przenoszę później na PC).
Ogólnie zasada jest taka:
Ściągasz grę na Steam.
Robisz kopie zapasową (Steam -> Utwórz lub przywróć kopię zapasową gry… / albo prawym na tytuł i Kopia zapasowa plików…)
Folder z kopią (domyślnie w [katalog ze Steam]/Backup) kopiujesz na dowolny nośnik.
Na komputerze na którym chcesz zainstalować grę wybierasz znowu Steam -> Utwórz lub przywróć kopię zapasową gry…, następnie Przywróć kopię zapasową i wybierasz folder gdzie masz kopię.
Możliwe, że po instalacji Steam ściągnie i tak jakiś plik, jednak zazwyczaj jest to tylko parę mega.
Nie musisz kopiować plików z kopią do tego samego miejsca - Steam pozwala wybrać z którego miejsca wgrywać pliki.
OK, przetestowałem sobie na mniejszej grze. Dostałem plik CSD, CSM i SIS. CSD mozna podobno rozpakować, podobno Phoenix to potrafi ale jak nie wiem. A z chęcia nagrałbym sobie na płytkę zwykłe pliki, których nie będę musiał przywracać przez Steam tylko od razu ruszy instalka bez Steama. Ktos już probował wypakować CSD?
Skopiuj do common, jeżeli go jeszcze nie ma utworzonego bo nie instalowałeś jeszcze żadnej gry to go utwórz[C:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common] następnie w steamie kliknij na gre zainstaluj powinno wyskoczyc okienko że steam wyszukuje istniejących plików gry czy coś takiego jeżeli tak nastąpi to wszystko poszło dobrze i gra powinna się zainstalować, jeżeli nie to będzie sćiągał ją całą .