Kopiwanie tekstu [zabezpieczonego-?] do worda

więc tak

1) mam tekst w Acrobat Reader 5.0 po zaznaczeniu fragmentu tekstu , wklejam go do worda , ale nic sie nie pokazuje , nie ma go , jak zaznacze ten wklejony tekst , to pokazuje że coś jednak tam jest [word] ,

2) mam tekst w Acrobat Reader 5.0 , zaznaczam go ale nie moge skopiować [opcja copy jest niedostępna]

Jak to skopiować , w ogóle sie da , ???

Acrobat Reader 5.0 jak sama nazwa wskazuje służy do czytania tekstu i tylko do czytania. Nie skopiujesz. Musisz mieć pełnego Acrobata (płatny) lub inny program do edycji pdf-ów

Prawdopodobnie w pdfie zablokowana jest funkcja kopiuj. Aby go obrobić lub ewnetualnie skopiować do worda potrzebujesz Adobe® Acrobat® 7.0, który umożliwia obróbkę pdf, albo ABBYY PDF Transformer 1.0 tylko do odczytu lub PDF Converter. Programy są komercyjne i sporo kosztują.

Faral z tego programu można kopiować poszczególne elementy :stuck_out_tongue: Ale co jest przyczyną takiego stanu - nie mam pojęcia :frowning:

M@rek jeżeli jest taka możliwość - zamieść ten plik do pobrania - wtedy obaczymy. Acha - mam nadzieję, że nie jest to jakaś “lewizna” (mam na myśli zawartość pliku i jego prawa autorskie)

No to ja chyba miałem w życiu do czynienia tylko z zabezpieczonymi plikami bo z żadnego nie udało mi się skopiować tekstu a kilka razy próbowałem…

to sie dzieje nie ze wszystkimi plikami w tym programie Acrobat Reader 5.0

1) mam instrukcje obsługi płyty głównej -pobrana ze strony producenta ,

nie da sie nic skopiować , zablokowana opcja copy

1. siostra pisze prace i cośtam sobie ściągneła ,i nie może sobie fagmentów wyciąć- skopiować , niby zaznaczy copy i wklei do worda , ale tam nic nie ma nie da sie tego zobaczyć

mi sie zdaje że to są chyba jakieś zabezpieczone pliki przed kopiowaniem ???

tutaj właśnie przed chwilą wrzuciłem pdf - bez żadnych zabezpieczeń. Odpaliłem to w Adobe Reader i bez żadnych problemów skopiowałem to co chciałem

Złączono Posta : 13 Styczeń 2006, 13:46:57

podeślij linka

podany link działa normalnie

instrukcja do płyty G. ma prawie 4.MB

przy zaznaczaniu tekstu , jest toche dziwny jakby przeszklony

może to dlatego że zainstalowałem ten prograz z dołączonej płyty CD do płyty głównej

bo wcześniej nie miałem takich problemów , albo nie miałem jeszcze do czynienia z takimi plikami

mam też instrukcje obsługi do starej płyty i działa normalnie

ps . link versja : E1338 [drugi od góry]

Asus P4P800-VM (Intel 865G) SATA, LAN, KG, 6ch

http://support.asus.com/download/downlo … =P4P800-VM

Panowie sprawa jest tego typu. Miałem kiedyś na studiach podobny problem. Potrzebne były mi informacje o dvd blu-ray. Wlazłem na strone philipsa i były tam pdfy z opisami, rysunkami i ze specyfikacją. Więc ściągąłem cały dokument, zaznaczyłem i chciałem wrzucic do worda do obróbki :P, a tu lipa. Można było tylko skopiować jakieś mało istotne pierdoły. Więc z kumplem napisaliśmy pismo do Philipsa, żeby nam na maila przesłali pliki z których można kopiować informacje w celu napisania pracy. Po dwóch dniach otrzymaliśmy odpowiedź, że pliki są zabezpieczone i można wykorzystać tylko te elementy które da się skopiować i że jest wiele firm, które nie chcą aby wykorzystywać ich pomyślunki oraz pracę włożoną w przygotowanie dokumentu. Więc kumpel na akademiku miał Adobe Acrobat Professional, oczywiście pirat bo go nie było stać na legala (cena: 2.500,00 zł) i poszło bez problemów. Próbowałem również ABBYY PDF Transformer 1.0 trialem i w miare ładnie szło, tylko nie można było zapisać dokumentu.

tak mi sie zdawało że mają te pliki jakieś zabezpieczenie przed - “powielaniem”

Złączono Posta : 13.01.2006 (Pią) 15:12

mam też :

wniosek o wymianę prawa jazdy

i jakieś rozporządzenie rady ministrów

i też w nie da sie tego zaznaczyć i skopiować

Popytaj znajomych, może mają te programy lub ewentualnie kogoś znajomego co jest na studiach. Tam to napewno mają różne takie rzeczy :P:)

mi to w zasadzie jest niepotrzebne ,

siostra mi zawraca głowe bo nie mogła powycinać fragmentów tekstu , więc sprawdziłem na innych plikach w tym formacie , i też mi nie chciało niektórych przenieść , dlatego też nie byłem pewny czy to wina tej wersji programu , czy poprostu pliki są zabezpieczone

M@rek niestety w tej sytuacji nic na to poradzić nie można. Próbowałem bawić się tym plikiem. No cóż…

Możesz zastosować testową wersje PDF Converter for Microsoft Word http://www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=62&id=671

Spróbuj otworzyć ten tekst tym http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&t=33&id=1332

z paska narzędzi wybierasz Tools > Select text zaznaczasz to co chcesz skopiować i PPM i powinno się wyświetlić copy i może da się wkleić do worda