Dzień dobry, ostatnimi czasy wyposażyłem się w dodatkową parę głośników z osobnym wyjściem JACK.
Te, które używałem jak dotąd zostały i chciałbym korzystać z nich nadal. Tutaj moje pytanie: Czy istnieje jakiś program lub ewentualnie przejściówka, która pozwoliłaby mi korzystać z dwóch par głośników z dwoma osobnymi wejściami JACK jednocześnie?
Serdecznie z góry dziękuje za pomoc i poświęcony czas!
PS: Jeśli zły dział to jak najbardziej przepraszam
Może monitor ma wyjście audio? To by mocno ułatwiło sprawę. Ja tak właśnie korzystam. Głośniki wolnostojące podłączone są do wyjścia monitora a słuchawki do jacka w komputerze. Kiedy chcę przełączyć się na głośniki wybieram źródło z monitora, kiedy chcę dźwięk w słuchawkach wybieram źródło z komputera.
Chodzi o to by grały one jednocześnie, w tym samym czasie bez przełączania. Płyta to
MSI b360m-pro-vdh i w sumie ten ,dynks" z linku załatwia sprawę, byle by tylko działał
Tak jeszcze szukałem po wpisach na forach o jakichś programach umożliwiających to bez przejściówek
a zaraz potem, że karta dźwiękowa Realtek nie jest w stanie obsługiwać dwóch urządzeń jednocześnie.
Przez tą przejściówkę powinna obsłużyć. Bo karta będzie widziała głośniki jako jedno urządzenie i wyśle sygnał do rozdzielacza. Sygnał który dotrze z karty do rozdzielacza zostanie w nim rozdzielony na dodatkowe głośniki.
To o czym ty piszesz to zapewne chodzi o to że ten Relatek nie obsługuje standardu powyżej 2.0. Przy tym co chcesz osiągnąć - czyli dźwięk na czterech głośnikach z jednego źródła (nie przestrzenny) w tym samym czasie ta przejściówka powinna się sprawdzić.
Kolego Quassar nie wprowadzaj go w błąd. To jest rozdzielacz do wejścia głośniki/mikrofon - do telefonu albo niektórych lapków z takim wejściem (wtyczka dzieli się na 4 a ma być na 3). Może też zadziałać ale jak ma kiepską wtyczke od głośników może zrobić zwarcie