Korzystanie z dwóch par głośników jednocześnie

Dzień dobry, ostatnimi czasy wyposażyłem się w dodatkową parę głośników z osobnym wyjściem JACK.
Te, które używałem jak dotąd zostały i chciałbym korzystać z nich nadal. Tutaj moje pytanie: Czy istnieje jakiś program lub ewentualnie przejściówka, która pozwoliłaby mi korzystać z dwóch par głośników z dwoma osobnymi wejściami JACK jednocześnie?
Serdecznie z góry dziękuje za pomoc i poświęcony czas! :smiley:

PS: Jeśli zły dział to jak najbardziej przepraszam :wink:

Za bardzo cie nie rozumie o co Ci chodzi.
Czy po prostu chcesz rozdzielacz?
https://mediamarkt.pl/rtv-i-telewizory/adapter-emmerson-rozdzielacz-jack-3-52-mm-2-x-jack-3-52-mm?cd=714223394&ad=45696584548&kd=&gclid=CjwKCAiA1fnxBRBBEiwAVUouUudBIWiTjN3LtUJBEODQ8JelvaCevvhCb-CGGbz5z_mS9STxSXBvJxoCqFcQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds
Możesz podpiąć 2 głośniki albo głośniki i słuchawki

Jaką masz płytę główną? Może obejdzie się bez rozdzielacza.

Może monitor ma wyjście audio? To by mocno ułatwiło sprawę. Ja tak właśnie korzystam. Głośniki wolnostojące podłączone są do wyjścia monitora a słuchawki do jacka w komputerze. Kiedy chcę przełączyć się na głośniki wybieram źródło z monitora, kiedy chcę dźwięk w słuchawkach wybieram źródło z komputera.

Chodzi o to by grały one jednocześnie, w tym samym czasie bez przełączania. Płyta to
MSI b360m-pro-vdh i w sumie ten ,dynks" z linku załatwia sprawę, byle by tylko działał :stuck_out_tongue_winking_eye:
Tak jeszcze szukałem po wpisach na forach o jakichś programach umożliwiających to bez przejściówek
a zaraz potem, że karta dźwiękowa Realtek nie jest w stanie obsługiwać dwóch urządzeń jednocześnie.

Przez tą przejściówkę powinna obsłużyć. Bo karta będzie widziała głośniki jako jedno urządzenie i wyśle sygnał do rozdzielacza. Sygnał który dotrze z karty do rozdzielacza zostanie w nim rozdzielony na dodatkowe głośniki.
To o czym ty piszesz to zapewne chodzi o to że ten Relatek nie obsługuje standardu powyżej 2.0. Przy tym co chcesz osiągnąć - czyli dźwięk na czterech głośnikach z jednego źródła (nie przestrzenny) w tym samym czasie ta przejściówka powinna się sprawdzić.

okej, dzięki za pomoc

Tu trzeba rozdzielacz o tych samych wejściach.

Kolego Quassar nie wprowadzaj go w błąd. To jest rozdzielacz do wejścia głośniki/mikrofon - do telefonu albo niektórych lapków z takim wejściem (wtyczka dzieli się na 4 a ma być na 3). Może też zadziałać ale jak ma kiepską wtyczke od głośników może zrobić zwarcie