Mam do kupna kość ram ddr3 corsair 6GB i jest pewiem problem bo się zbytnio nie znam. Bo na stronie producenta jest coś takiego że pisze triple channel i nie wiem czy to jest taka kość RAM że jest w postaci 1 kości ale blokuje dostęp do 3 slotów. Mam pytanie czy będzie funkjonować jako 1 kość w 1 slocie? Proszę was o pomoc.
Strona do kości https://www.corsair.com/us/en/Categories/Products/Memory/XMS3-—-6GB-Triple-Channel-DDR3-Memory-Kit/p/CMX6GX3M3A1600C9
To są 3 kości po 2 GB każda - w sumie 6 GB a nie jedna sztuka. Nie są sprzedawane osobno (memory kit).
Niee mam do kupna 1 kość o pojemności 6GB
Człowieku!!! Nie ma kości o takiej pojemności - są 2 , 4 , 8 , 16 itd ale nie 6!!!
Zaraz dam zdj
Nie ma, przynajmniej ja nie spotkałem, kości 6 GB. Pojemność kości rośnie dwukrotnie 32 MB, 64, 128, 256, 512, 1GB, 2 GB 4 GB, 8 GB, 16 GB, 32 GB
NIE MA PAMIĘCI 6GB. Skąd to wytrzasnąłeś. Jest 2, 4, 8 są jeszcze 16 i 32, 64 ale to są specjalne moduły do innych płyt i tego w sklepie nie kupisz
A ty chyba czytać nie umiesz. Przewiń do dołu. Na czarnym pisze 3x2 GB
A to bardzo was przepraszam za moją głupotę.
Lepiej zadać głupie pytanie i rozwiać wątpliwości, niż trwać w głupocie.
Jakiś czas temu sam dorwałem dwie kości Patriota, na których było napisane “4GB”. Napaliłem się jak szczerbaty na suchary - w końcu będę miał “wincyj” jak 8GB RAM (płyta główna obsługuje cztery kości). Dopiero po włożeniu kości do płyty głównej okazało się, że owszem mają 4GB. Ale razem:

Bardzo dobrze, że zapytałeś. Przynajmniej nie wtopiłeś pieniędzy.